IZ BORCA GRME Otkrivena istina o spornom meču, naterali ih da igraju 10 minuta pred početak
Foto: Promo/ABA liga/Dragana Stjepanović

Čačani su bili desetkovani zbog stomačnog virusa, a ABA liga nije htela da pomeri meč u kojem su posle herojske borbe ostali bez pobede.

- Nisu srpski klubovi krivi, ne radi sa samo o nama, već i o Zlatiboru, Vojvodini, finansijskim stabilnim klubovima i nisu oni krivi što će biti u šansi da se plasiraju u ABA 1. Sa druge strane, vidimo šta se dešava u Zadru, Ciboni, gde su teške finansijske situacije. To su nerealne stvari. Čačak je veliki grad košarke koji je mnogo toga dao za 70 godina i u košarkaškima, trenerima, funkcionerima. Sada su juniori, kadeti i pioniri vicešampioni Srbije. Sa aspekta mladih igrača učestvujemo u podizanju reprezentacije, Zvezde, Partizana... Žao mi je što nije prihvaćeno sve što je urađeno validno i pravno. Četiri državne insistucije, svi pregledi, sve dostavljeno na vreme, ali brutalno smo odbijeni - rekao je Mijatović.

NA OSNOVU NALAZA LEKARA ĆEMO SASTAVITI TIM Partizan"razbio" Borac, Obradović zabrinuo navijače pred Kup

Iz Borca žele da se sporni meč ponovi.

- Samo želimo da nam se da šansa da je dobijemo i da igramo sa timom koji nam je dostupan. Mladi Ćurčić je imao trening sa Čačkom 94 i pozvali smo ga direktno na utakmicu. U 10 minuta pre početka utakmice saopšteno nam je da moramo da igramo i da se ne kvalifikuju pravila Evrolige od osam igrača, već pravila FIBA da mora da se izađe sa pet i zato smo morali da izađemo da ne bismo izgubili bod. To vam je istina oko dešavanja na toj utakmici - dodao je Mijatović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading