BASKONIJA U TRILERU SRUŠILA PRVAKA EVROPE Olimpijakos u Pireju slomio otpor žilavog Makabija
Foto: EPA/EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Meč je rešen u produžecima, a Olimpijakos je u Atini bio bolji od Makabija sa 95:89. 

DA LI BI ZVEZDA POBEDILA DA JE IGRAO KAMPACO? Evo šta na to kaže Luka Vildoza

Baskonija je sada na skoru 12:9, Makabi ima 11:10, dok je Olimpijakos prvi sa 14:7, a Efes ima skor 10:11. 

Makabi je uspeo da uzvrati u trećoj četvrtini koju je dobio 28:20 i sa nekakvim nadama ušao u poslednju četvrtinu. Međutim, Olimpijakos u poslednjih 10 minuta nije dozvolio iznenađenje. Makabi se ipak borio do krajnjih granica da izbegne poraz veći od šest poena razlike, koliko je u Tel Avivu pobedio Olimpijakos. Na kraju je uspeo uz veliko čudo da dođe do tog minusa, a Kolson je imao dodatno slobodno bacanje da smanji na -5 i tako ima bolji skor u međusobnim duelima. Ali je promašio, tako da je ostalo 95:89.

Kod pobednika Saša Vezenkov je bio najbolji sa 23 poena i devet skokova, učinak koji je na drugoj strani imao Sorkin.

Anadolu Efes bio je na pragu brejka u Vitoriji i da se revanšira Baskoniji. Međutim, šampionu Evrope nije bilo dovoljno ni +10 na samom početku poslednje četvrtine, niti tri poena prednosti u samom finišu. Baskonija je izborila produžetak, a potom i uspela da izvojuje veliku pobedu 114:111.

Kod pobednika Kostelo je bio najbolji sa 33 poena, Tompson je imao 19 poena i 16 asistencija, a solidan je bio Vanja Marinković sa devet poena, sve tri trojke, od čega je jedna bila u samom finišu meča za izjednačenje 93:93. Na drugoj strani Larkin je zabeležio 21 poen uz šest asistencija, Boboa i Micić po 19, a reprezentativac Srbije imao je i pet skokova i dve asistencije. Ante Žižić je meč završio sa 11 poena.

Košarkaši Virtusa izgubili su od Bajerna u Minhenu rezultatom 91:84. Miloš Teodosić završio je meč sa 11 poena i šest asistencija. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading