ŠPANCI NE ODUSTAJU Ponovo traže kaznu za Crvenu zvezdu, čeka se reakcija Evrolige
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Košarkaški klub Valensija ponovo se oglasio povodom situacije oko Nikole Topića. Španci su naveli da će se žaliti na odluku Evrolige da odbije njihovu žalbu upućenu protiv Crvene zvezde.

Nakon što je mladi plejmejker otišao iz Crvene zvezde na pozajmicu u FMP ABA liga mu je poništila registraciju, a onda se ispostavilo da je Valensija tražila od Evrolige da sprovede istragu vezanu za nepravilnosti oko tog transfera.

Topić je na meču koji je Crvena zvezda dobila 77:75 bio na klupi, ali u Valensiji smatraju da je time prekršen pravilnik Evrolige. Sada se zvanično oglasila Valensija, nakon što je Evroliga i zvanično odbacila njihovu žalbu.

ŠPANCI NE ODUSTAJU Ponovo traže kaznu za Crvenu zvezdu, čeka se reakcija Evrolige

ABA liga/ Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

 

 

- Košarkaški klub FMP je objavio akviziciju Topića posle 23:00, nakon meča između Valensije i Crvene zvezde, što je nešto što bi trebalo da bude dozvoljeno. Sve do ponedeljka kada klub otkriva da interna pravila Jadranske lige zabranjuju registraciju nakon 4. januara, što odmah predstavlja opasnost za takmičenje, pošto je transfer morao biti obavljen tog dana, a ne nakon toga i to je namerno sakrivano da bi igrač mogao da bude dostuipan u slučaju potrebe na našem meču. Takođe bismo želeli da vas podsetimo da pravila Evrolige traže da klubovi obaveste takmičenje o transferima ili pozajmicama istog dana kada se one dese. Evroligin odgovor o 48-ćasovnom periodu u kome smo morali da se oglasimo ostavio je naš klub u bezizlaznoj situaciji jer dokument nije bio dostupan zbog neregularnosti i ne može se tvrditi da mi nismo bili svesni pravila koja su važila u Jadranskoj ligi, kada ih nije znala ni sama Evroliga. Klub, uzimajući u obzir ceo slučaj, je bio u nemogućčnosti da ispoštuje rok i žaliće se na odluku - navodi se u saopštenju.

Nakon neuspešne pozajmice u FMP, Topić je prešao u OKK Beograd.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading