ZVEZDA I PARTIZAN SU LIGA ZA SEBE Aco Petrović u svom stilu: Pogledajte budžete, nije normalno da igramo sa njima
Alo!/Marko Metlaš

Aco Petrović je jedan od najvećih kritičara ABA lige i smatra da hrvatski klubovi nemaju šta da traže pored Zvezde i Partizana.

On je nedavno preko Tvitera poručio da Zvezda i Partizan ne bi ubuduće trebalo da se takmiče u ABA ligi jer imaju budžete koji prevazilaze regionalno takmičenje.

- Nije normalno da igramo protiv ekipa koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra - napisao je selektor Hrvatske pre desetak dana.

Sada se opet oglasio o istoj temi. U intervjuu za Sportske novosti je pojasnio svoje stanovište.

- Ponekad nešto napišem da osetim kako pulsira narod. Po meni nije normalno da istu ligu igramo s ekipama koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po deset stranaca - kaže Petrović.

ZVEZDA I PARTIZAN SU LIGA ZA SEBE Aco Petrović u svom stilu: Pogledajte budžete, nije normalno da igramo sa njima

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

 

On kaže da takmičenje sa dva beogradska kluba nije moguće, da to "nije ista liga".

- Naši su problemi samo naši. Od toga ne treba bežati i činjenica je da bi nam klubovi morali biti takmičarskiji, ali kad pogledate Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobeda u ABA ligi nego što je to bilo objektivno očekivati, ali ne mogu da se mere te stvari. Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca 1.800.000 evra neto, to jednostavno nije nešto s čime bilo ko kod nas može da se nosi - zaključio je Petrović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading