ISTORIJSKI VEČITI DERBI U EVROLIGI Mile Ilić za Alo!: Očekujem da će sport i košarka pobediti i da lepa slika ode u svet
Foto: privatna arhiva

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odmeriće snage u okviru 12. kola Evrolige! 

Biće to prvi "večiti" derbi u istoriji najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi. 

Crveno-beli ga dočekuju u nešto boljem raspoloženju. Nakon dolaska Duška Ivanovića na mesto trenera, tim sa "Malog Kalemegdana" je zabeležio četiri vezane pobede u Evropi. Padali su redom Asvel, berlinska Alba, Makabi i Virtus. 

ISTORIJSKI VEČITI DERBI U EVROLIGI Mile Ilić za Alo!: Očekujem da će sport i košarka pobediti i da lepa slika ode u svet

Foto: privatna arhiva

 

Što se Partizana tiče, ne dočekuje u baš najboljoj poziciji ovaj derbi susret. Crno-beli su vezali tri poraza u Evroligi. Izgubili su na španskoj turneji od Barselone i Reala, da bi doživeli bolan poraz od Valensije u "Štark areni" posle produžetka. Ali, ono što raduje navijače crno-belih je pobeda protiv Budućnosti u ABA ligi sa 106:77 u "Štark Areni". 

Zvezda ima pobedu više, na skoru je 5:6, dok Partizan ima 4 pobede i sedam poraza. 

Nekadašnji košarkaš, koji je između ostalih, igrao za FMP, Crvenu zvezdu i Vojvodinu, kao i u NBA ligi, a sada poznat po svom podkastu koji vodi "Jao Mile", Mile Ilić, govorio je za Alo! o očekivanjima pred "večiti" derbi u Evroligi.

- Moja očekivanja od ovog istorijskog derbija su da će pobediti sport i košarka. Da neće biti vređanja učesnika događaja i da će Partizanovi navijači bodriti svoju ekipu na najbolji mogući način, a poštovati protivnika jer takva slika treba da se pošalje u svet, a ovo je idealna prilika za to. 

ISTORIJSKI VEČITI DERBI U EVROLIGI Mile Ilić za Alo!: Očekujem da će sport i košarka pobediti i da lepa slika ode u svet

Foto: privatna arhiva

 

Na pitanje ko  spremniji dočekuje ovaj duel, Mile je imao spreman odgovor. 

- Mislim da je trenutno Crvena zvezda spremnija u ovom momentu jer je u seriji vezanih pobeda koja je proistekla dolaskom Duška Ivanovića na mesto trenera.

VELIKI PREOKRET Zvezda se oglasila: Navijači crveno-belih mogu na derbi

Kada je reč o prednosti Partizana, odnosno Crvene zvezde, nekadašnji košarkaš je poručio: 

- Prednost Partizana je domaći teren i puna "Arena" uz odlične napadačke sposobnosti njihovih igrača. Što se Crvene zvezde tiče oni imaju veći broj igrača u rotaciji koji mogu biti od izuzetne važnosti za ovakav meč, a tu je naravno i pobednički niz u kome se trenutno nalaze. 

OBRADOVIĆ IMA PORUKU ZA NAVIJAČE Navijajte, bodrite nas, ali imajte poštovanja prema rivalu

Ne veruje da bi ovaj derbi mogao presudno da utiče na nastavak sezone, koja je poprilično duga i da je još sve neizvesno. 

- Ovaj derbi ne može odrediti dalji tok sezone, može samo da jasnije prikaže koji igrači na kojim pozicijama fale ekipama za mirniji i uspešniji nastavak sezone.

I za kraj, pitali smo Mileta da nam da prognozu - ko ima veće šanse za pobedu u ovom istorijskom "večitom" derbiju. 

- Uf, teško je prognozirati ovakve mečeve, ali mislim da je Partizan pod većim pritiskom nego Crvena zvezda. Tako da blagu prednost dajem Crvenoj zvezdi - rekao je Mile za kraj razgovora. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading