KONAČNO PROGOVORIO O DEBAKL SRBIJE Kalinić: Mislili smo da će biti 30 razlike
AP Photo/Petr David Josek

- Najgora stvar za jednog košarkaša je da gleda utakmice, a da ih ne igra. Ne možete da utičete na rezultat i zbog toga sam samo anksiozno gledao. Znao sam da imamo dobar tim i da ćemo pobediti. Momci su odigrali sjajno. Gudurić je bio vođa, ali su i ostali igrali sjajno i doneli nam pobedu -  rekao je Kalinić, koji je pre oko šest meseci dobio dete, i otkrio zašto nije igrao taj meč:

- Nisam bio u mogućnosti da im se pridružim. Bio mi je potreban odmor zbog svega što se dešava, ali sam znao da će pobediti i to se i ostvarilo.

Osvrnuo se Kalinić i na nedavno zvaršeno Evropsko prvenstvo na kojem su "orlovi" žestoko podbacili i ispali u osmini finala od Italije.

KALINIĆU PRIPAO SRPSKI DERBI Barselona nanela prvi poraz Feneru, šokantan poraz Olimpijakosa

- Mislim da smo naučili da je dovoljno pobediti sa jedan razlike. Kada smo lagano pobeđivali utakmice u grupi, mislim da smo svi mislili da ćemo razbiti Italiju sa 20, 30 razlike. Zbog toga smo, kada smo vodili šest na poluvremenu, što je bilo skroz okej, bili pomalo nezadovoljni i želeli smo da promenimo nešto. To je recimo lekcija koju mislim da smo mogli da naučimo. Barem sam ja to naučio - objasnio je košarkaš Barselone u intervjuu za "Basket Njuz".

Osvrnuo se doskorašnji član Crvene zvezde i na navijače i narod u Srbiji.

- Ljudi u Srbiji toliko vole košarku da se nadaju medaljama svaki put, što je sjajno, ali moram da istaknem da je ostatak leta prošao odlično. Pobedili smo Grčku u Beogradu i Tursku u Istanbulu, a sada vidimo koliko su bitne te utakmice bilo. Ceo Evrobasket je bio sjajan, barem do te utakmice. Sve u svemu, mislim da nije bilo toliko loše. Nismo osvojili medalje i to zlato, ali smo, manje-više, imali dobro leto - zaključio je Kalinić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading