PAO IZNENADIO BASKONIJU Radonjić prekinuo niz od četiri uzastopna poraza
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Grčki velikan je upisao tek drugi trijumf u sezoni (prethodno dobio Crvenu zvezdu u Beogradu), dok tim iz Vitorije ima učinak 4-3.

Gosti su u prvom poluvremenu uglavnom bili u prednosti, ne većoj od šest poena, a na odmor su otišli sa rezultatom 43:38. Ipak, ekipa Dejana Radonjića je u trećoj deonici zaigrala mnogo bolje u odbrani, proradio je i šut i serijom 24:7 Panatinaikos je došao do dvocifrenog plusa – 62:52.

PREDSEDNIK PARTIZANA ODGOVORIO NA OPTUŽBE Evo šta je Ostoja Mijailović poručio Grcima

Baskonija je uspela da zadži priključak, ali ne i da ozbiljnije zapreti ekipi koja je na nešto manje od tri minuta pre kraja imala maksimalnih 16 poena prednosti – 90:74. 

Šestorica igrača tima iz Atine imalo je dvocifren košgeterski učinak – po 16 poena upisali su Derik Vilijams i Dvejn Bejkon, Mateuš Ponitka je dodao 15, Mariuš Grigonis 13, Paris Li 12, a Jorgos Papajanis 11 uz isto toliko skokova. Nejt Volters je postigao 9 poena uz 4 skoka i 7 asistencija.

Baskonija je trojke šutiraoa 10/32 i ponovo je imala više pokušaja izvan linije 6.75 metara nego za dva, a prednjačio je Markus Hauard sa 20 poena (4/9 za tri), Maik Kotsar je zabeležio 14, a Metju Kostelo 10. Vanja Marinković je za 24 minuta imao 8 poena (1/1 za dva, 2/6 za tri), po skok i asistenciju.

PAO u sledećem kolu gostuje vodećem Fenerbahčeu, a Baskonija ide u Monako. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading