KO JE NAPADNUTA ANĐELIJA ARBUTINA? Supruga Slobodana Šarenca postigla je jedan od najvažnijih koševa u istoriji (VIDEO)
Foto: ALO/Marko Metlaš

Supruga poznatog novinara Slobodana Šarenca i čuvena jugoslovenska košarkašica Anđelija Arbutina napadnuta je u sredu uveče na Novom Beogradu.

Prema pisanju medija, sve se dogodilo juče oko 20 časova u Bulevaru Milutina Milankovića kada je došlo do svađe u saobraćaju.

Arbutina je inače jedna od najboljih košarkašica sa ovih prostora svih vremena, a još se pamti neverovatan koš koji je postigla u polufinalu Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine.

OVOGA PUTA SU PRETERALI Amerikanci predstavili Jokića kao negativca, prete mu oduzimanjem MVP priznanja

Tako je Jugoslavija posle drame savladala Austraiju (57:56) i otišla na megdan Amerikankama, gde naše igračice nisu uspele da pobede i kući su se vratile sa srebrom oko vrata.  

Bila je to druga velika medalja koju je Arbutina osvojila, pošto ima i dva srebra sa Eurobasketa (1987. i 1991. godine), odnosno srebro i sa Svetskog prvenstva 1990. godine u Holandiji.

Tokom klupske karijere najduže je nastupala za Crvenu zvezdu (od 1983. do 1992. godine, pa opet u sezoni 1993/94). Dva puta je bila šampionka Jugoslavije, dok je nastupala još i za Bečej, Hemofarm, Miškolc, Lavecini, Ramat Hašaron i Razvojnu banku iz Banja Luke.

Već godinama je u braku sa poznatim komentatorom i novinarom Slobodanom Šarencem sa kojim ima i dve kćerke - Ninu i Lanu. O njihovom zajedničkom životu se malo toga zna, pošto se uglavnom kriju od očiju javnosti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading