KO KAŽE DA SRBIJA NIJE UZELA ZLATO? Naši srednjoškolci šampioni sveta u košarci
Savez za školski sport Srbije

Šampionat sveta u Beogradu organizovao je Savez za školski sport, u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta, Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda i Svetskom školskom sportskom federacijom (ISF).

U ženskoj konkurenciji Srbija je osvojila šesto mesto.

- Beograd je svet, to se već odavno zna, svi vole da dođu u glavni grad Srbije, a najviše sportisti. I ovaj put bili smo sjajni domaćini, stečeno je mnogo novih prijateljstava. Neki novi klinci videli su odlične hale u Beogradu i videli evropski grad, koji je prelep i u koji će se sigurno vraćati. Bravo za momke, potvrdili su da je budućnost pred njima, ali pohvala i za devojke, koje su nas isto predstavljale na sjajan način - izjavio je predšednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

Idemo dalje, Srbija je zemlja sporta a i ovom prilikom moram da istaknem zahvalnost predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i Gradu Beogradu, koji se itekako bore da našem sportu na svim nivoima bude sjajno, dodao je on.

- A svi mi, od sportista, do trenera i sportskih funkcionera smo tu da koristimo podršku i Srbiju predstavljamo na razne dobre nacine, kako na takmicenjima kod kuće, tako i u svetu - istakao je Tanasković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading