HRVATI U VELIKOM PROBLEMU Čak četvorica odbila klupu reprezentacije Hrvatske
EPA/ Robert Ghement

Kako je i najavio tokom vikenda, Aleksandar Petrović je danas izašao pred novinare, i to iz dva razloga - prvi je njegova promocija na mesto sportskog direktora nacionalnog tima, a drugi izbor novog selektora posle odlaska Damira Mulaomerovića sa klupe reprezentacije Hrvatske.

Međutim, posao izbora selektora pokazao se težim nego što je Petrović u početku očekivao. On je danas potvrdio da su čak četvorica trenera sa kojima je razgovarao odbacila mogućnost da u ovom trenutku preuzmu reprezentaciju Hrvatske.

Za Juricu Golemca se znalo još krajem prošle nedelje da je poslao negativan odgovor, a isto su učinili i selektor Poljske Igor Miličić, selektor Belgije Dario Đerđa i iskusni stručnjak Neven Spahija, doskorašnji trener Baskonije.

-Prošli utorak, u roku od 24 sata, kontaktirao sam četiri najbolje opcije za mesto selektora hrvatske reprezentacije. Razgovarao sam s Igorom Miličićem, on je sad vruća roba, ali još ima ugovor s Poljskom do kraja 2023. Očito ga žele zadržati. Ta opcija sad nije realna. 

EPA-EFE/Luis Eduardo Noriega A.

 

HRABRO I BEZ STRAHA Srpkinje u četvrtfinalu Svetskog prvenstva idu na megdan Amerikankama

Dario Đerđa je napravio sjajan posao s Belgijom. U sjajnoj je poziciji da izbori plasman na Svetsko prvenstvo. Nismo u situaciji pijanog milijardera da možemo dovesti koga hoćemo. Ali da ne bi bilo šumova u eteru, išlo se na razjašnjenje situacije. Ti ljudi su pod ugovorom i nemoguće je na njih računati. Oni su znanjem, kvalitetom i iskustvom tu.

Nazvao sam i Nevena Spahiju. Ponudio sam mu čak hoće li kratkoročno ili dugoročno, mogao je birati. Nažalost, on sada ima druge planove i oni će se realizovati'', istakao je Petrović.

Osvrnuo se i na odbijanje od strane Golemca.

-Razgovarao sam s Golemcom u Ljubljani. Postoji interes, ali rekao je da u ovom trenutku ne može raditi dva projekta. I tu bi bilo nemoguće sada pronaći rešenje - poručio je Petrović.

On uverava da u vidu ima još jednog kvalitetnog stručnjaka, ali se postavlja pitanje šta ako ga i on odbije, da li će Petrović doći u situaciju da predloži - samog sebe?!

 -Uzeo sam tajm-aut koji će trajati do 10. oktobra, kada ću imati jasniju situaciju što i kako dalje. Imam naznaku kvalitetnog, vrhunskog rešenja ili dva rešenja, ako govorimo o junu iduće godine. Moram doneti predlog kojim putem krenuti. Ispratiti ova dva prozora i na kraju sezone dobiti čoveka koji bi pet godina trebalo da bude selektor ili dalje tražiti čoveka.

Nisam u situaciji da samog sebe predlažem. O tome ne razmišljam. Videćemo kakva će biti situacija. Jednom treneru sam ponudio takav vid saradnje, neću mu pominjati ime, ali on ne želi i rekao je da nakon toga može nestati s košarkaške mape. Jeste li vi za kvalitetno dugoročno rešenje ili kratkoročno? - upitao je na kraju Petrović novinare, a prenosi ''Index''.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading