MALJKOVIĆEVA NIJE RAZOČARANA Ništa se nije dogodilo, igrali smo protiv rivala koji je bolji od nas
KSS

U ekipi Srbije najefikasnije su bile Ivon Anderson sa 16 poena, uz sedam skokova i šest asistencija i Saša Čadjo sa 12 poena. Jovana Nogić dodala je sedam poena, a Tina Krajišnik šest. U domaćoj reprezentaciji Bek Alen postigla je 16 poena, Marijana Tolo 12 poena uz pet asistencija, a Stef Talbot 10 poena uz pet skokova. 

Selektorka Srbije Marina Maljković nije bila zadovoljna odnosom novinara prema našem nacionalnom timu nakon poraza od Australije. 

- Ništa se nije dogodilo, igrali smo protiv rivala koji je bolji od nas. Devojčice koje treniram nikada nisu igrale protiv ovakvih tela. Nisu one samo visoke nego i jake. Imali smo loše momente, naravno, pravili smo greške koje nismo smeli, ali ništa specijalno se nije dogodilo. Nemojte molim vas tako - rekla je Marina Maljković nakon utakmice. 

SLOVENAC ŽELI RAME UZ RAME SA JOKIĆEM To bi bilo neverovatno dostignuće

Reprezentaciju Srbije već sutra očekuje novi izazov na Svetskom prvenstvu, a rival će biti selekcija Malija koja je danas na iznenađenje mnogih pošteno namučila Francusku u trećem kolu grupne faze.  

- Danas smo igrali u 18 časova, a već sutra u 13:30 igramo protiv Malija. Svi ih gledaju kao autsajdere, ali su danas u duelu sa Francuskinjama pokazale koliko nezgodne mogu da budu. Ostaju nam još te dve utakmice, sutra Mali i prekosutra Francuska. Mislim da je važno napomenuti da vlada strahovit umor, posebno kod igračica koje dolaze iz WNBA lige. Pričam o svima, ne samo o Srbiji. To je karakteristično za ovo Svetsko prvenstvo, možda nije bilo nikada ovako teško ako pričamo o svežini igračica. Moje igračice "juče" treba da se pojave u Turskoj jer počinje prvenstvo. To je jako loše, ovaj strašan kvalitet Svetskog prvenstva uništava upravo taj problem umora - jasna je bila selektorka Srbije.  

Potpuno podmlađenoj reprezentaciji Srbije će utakmica protiv Australije biti od ogromne koristi posebno u budućnosti. Marina Maljković istakla je da neće trpeti napade na njen tim budući da za to nema nikakve potrebe. 

- Ovakve utakmice mnogo znače. Pored naše mladosti imamo i ogromno neiskustvo velikih mečeva. Neću dozvoliti da neko napadne ove devojke, one to ne zaslužuju. Ne dozvoljavam da neko kaže ružno za njih, ja ću prva stati ako bude bilo potrebe. One ne igraju, ne ovaj nivo, nego ni Evroligu ni Evrokup, tek po neka, ali znam koliko rade. Bilo je pozitivnih stvari, ali i loših momenata. Kao i uvek ćemo se boriti za Srbiju do kraja - kazala je Maljkovićeva, a potom nastavila.

- Ja da ulazim u debatu i objašnjavam šta je Australija u ženskoj košarci ne mogu. Mali nije autsajder protiv nas, niko nije autsajder protiv nas. Taj isti Mali je u Beogradu u kvalifikacijama dobio Francusku, a onaj ko prati košarku zna o čemu govorim. Ove devojke su dobile jedan veliki Japan! Budućnost je ispred nas u narednim godinama. Ni meni, a ni grupi koju treniram ne pada na pamet da odustanemo. Srbija se nikada nije predavala, nećemo tako ni u naredne dve utakmice - podvukla je Marina Maljković.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading