UDAR NA PIKSIJA Dončić s mamom krenuo na biznismena, ne daju milione (FOTO)
EPA/SASCHA STEINBACH

 

Luka Dončić i njegova majka Mirjam Poterbin nisu u ratu oko više desetina miliona evra, ili dolara ako vam je volja, već žele da iz igre izbace trećeg igrača - Borisa Požega.

UDAR NA PIKSIJA Dončić s mamom krenuo na biznismena, ne daju milione (FOTO)

AP/Andy Jacobsohn

 

Kako je, naime, otkrio slovenački portal Necenzurisano, Dončićeva bitka za kontrolu nad svojim brendom, koji je sada u vlasništvu Poterbinove, usmerena je zapravo ka bivšem partneru njegove mame. I u tome, dabome, ima njenu podršku, o čemu svedoči i prisustvo Mirjam i njene majke, Lukine babe, na tribinama „Mercedes Benc arene“ u Berlinu tokom meča osmine finala Evrobasketa u kojem je blistao njihov mezimac Luka (35 poena u pobedi Slovenije protiv Belgije 88:72).

 

 

Mirjam Poterbin je, navodi Necenzurisano, na svog nekadašnjeg emotivnog partnera prenela upravljanje svim slovenačkim kompanijama koje ekskluzivno plasiraju brend jedne od najvećih NBA zvezda.

Požeg pod istragom

Požeg se ove godine našao pod sudskom istragom zbog sumnje da je učestvovao u tri velike krađe u kojima je s još dvojicom osumnjičenih naneo štetu od 45.000 evra. Tužilaštvo ih tereti da su ukrali dva vozila i skuter koja je Mirjam Poterbin navodno poklonila sinu Luki Dončiću. Požeg je prošlog meseca demantovao sve optužbe.

Boris Požeg, ljubljanski biznismen koji se bavi prodajom nekretnina i ugostiteljstvom, a u tamošnjim košarkaškim krugovima ima nadimak Piksi, poseduje 40 odsto vlasništva kompanije LD77, koja Dončićevo ime plasira u Evropi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mirjampoterbin

 

Mama i baba bodrile Luku

Dončić je posle briljantne partije protiv Belgije, čime je postao prvi igrač posle slavnog Grka Nikosa Galisa koji je na EP (Rim 1991) vezao tri meča s 30+ poena, rekao da mu je važna podrška porodice. Misleći naravno i na prisustvo majke i babe na pomenutoj utakmici osmine finala Evrobasketa u Berlinu.
- Podrška je vrlo bitna, i navijača, a naročito porodice. Veoma sam srećan zbog toga - naglasio je sjajni košarkaš.

Požegovo preuzimanje marketinga Dončićevog imena, koje bi u narednim godinama moglo da mu donese milione, dodaje se u tekstu slovenačkog portala, poklapa se s njegovim poslovnim oživljavanjem, koje je usledilo nakon perioda finansijskih poteškoća. Prošle godine je preuzeo jedan napušteni hotel, a i osnovao preduzeće za realizaciju građevinskih projekata.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mirjampoterbin

 

Prihodi od plasiranja sopstvenog brenda su pored plate - Luka će u narednoj NBA sezoni imati zaradu 37 miliona dolara - najvažniji finansijski izvor sportskih zvezda. Ni slovenački reprezentativac srpskog porekla (od oca Saše, bivšeg košarkaša) nije izuzetak. As Maveriksa je u SAD registrovao dva zaštitna znaka - „Luka Doncic“ i „Original hoops of Luka Doncic“, a sada je ušao u borbu za treći, „Luka Doncic 7“, onaj koji je Mirjam Poterbin pokrenula u novembru 2018, ubrzo po Lukinom debiju u NBA. Tad je imala saglasnost 19-godišnjeg sina, koji se u međuvremenu predomislio. Njegovi advokati su to pravdali činjenicom da je „u vreme potpisivanja saglasnosti bio veoma mlad“. A zapravo cilj je da se iz igre izbaci treći igrač...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading