PONOVO BRUKA NA EVROBASKETU Sudije u glavnoj ulozu u osmini finala, Nemačka pogurana do pobede
EPA

Košarkaška reprezentacija Nemačke plasirala se večeras u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Berlinu u osmini finala pobedila Crnu Goru sa 85:79 (19:10, 29:14, 19:26, 18:29).

Nemačku je predvodio Denis Šruder sa 22 poena, osam asistencija i četiri skoka. Maodo Lo i Franc Vagner dodali su po 14 poena.


U crnogorskom timu Kendrik Peri bio je najefikasniji sa 25 poena uz šest asistencija, a Bojan Dubljević dodao je 22 poena i sedam skokova. Marko Simonović utakmicu je završio sa 13 poena i devet skokova, a Vladimir Mihailović sa 12 poena.
PONOVO BRUKA NA EVROBASKETU Sudije u glavnoj ulozu u osmini finala, Nemačka pogurana do pobede

EPA

 


Nemačka je vodila od početka, samo je u prvoj četvrtini dozvolila Crnoj Gori da se primakne na poen zaostatka, 10:11. Nemačka je zatim serijom 8:0 završila taj deo igre rezultatom 19:10.

U nastavku nemački tim je potpuno dominirao i uvećavao prednost, koja je na početku treće četvrtine iznosila 27 poena - 51:24.

Crnogorska ekipa je u poslednjoj četvrtini iskoristila opuštanje Nemačke i 24 sekunde pre kraja prišla je na tri poena zaostatka, 77:80 košem Mihailovića. Posle toga Peri je napravio nesportsku ličnu grešku, Lo je pogodio oba slobodna bacanja, a zatim je sa penala bio precizan i Šruder i obezbedio pobedu.

Nemačka će u četvrtfinalu 13. septembra igrati protiv pobednika duela Grčke i Češke.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading