SRBIJA OTPUTOVALA NA EP BEZ CENTRA Morao je da ostane u Beogradu, a otkriveno i koji je razlog
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Evropsko prvenstvo počinje u četvrtak, a  Srbija će prvi meč odigrati u petak  2. septembra protiv Holandije (21.00).  

"Orlovi" su pak na put otputovali sa 11 košarkaša pošto je u Beogradu ostao Nikola Milutinov, ali nema razlpga za brigu. Sjajni srpski centar će biti spreman za Eurobasket - u pitanju je predostrožnost.

- Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje - rekao je dan ranije prof. dr Radovanović iz medicinskog tima Srbije i potom je objašnjeno da će najverovatnije Milutinov doputovati u Prag za vikend, kada se potpuno oporavi od virusa i teško da će zaigrati do treće utakmice na turniru. 

POZNATI SVI DETALJI Evo zašto nema Bjelice na Pešićevom spisku

- On će doći kad se oporavi, za dva-tri dana. Prve dve utakmice će teško moći da igra, ali posle toga imamo slobodan dan i nadam se da će doći u nedelju ujutru, kako bi se pripremio za sledeće utakmice - rekao je Pešić na aerodromu, prenosi "Mozzart Sport". 

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Posle Holandije, Orlocima slede dueli sa domaćinom Češkom (3. septembar), pa dan pauze, zatim mečevi sa Finskom (5. septembar) i Izraelom (6. septembar). Grupnu fazu u Pragu i pred nadamo se selidbu u Berlin "zatvaramo" protiv Poljske (8. septembar). 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading