PREKALJENI ZEK LEDEJ SPREMNIJI NEGO IKADA Ima poruku za navijače Partizana, pripremio im posebno iznenađenje
KK Partizan

- Navijači mogu da očekuju da ću ponovo da se bacam za svaku loptu, da ću ostaviti srce na terenu, željan sam pobeda i titula - kaže Partizanov Amerikanac za Mozzart Sport

Malo koji navijač Partizana ostao je ravnodušan kada je pred početak prošle sezone najavljen dolazak Zeka Ledeja. Amerikanac je iz Milana zajedno sa Kevinom Panterom došao kao veliko pojačanje Željka Obradovića u Humsku. Sada već prekaljeni krilni centar ulazi u drugu sezonu u crno-belom dresu i to vrlo posebnu... iz više razloga. Pre svega jer će ponovo biti evroligaš. Očigledno je toga bio svestan i Zek koji je kako sam kaže stigao u Beograd nikada spremniji. Već na prvom treningu u Areni je stigao sa prepoznatljivim rancem na leđima, a i pre nego što je košarkaše na centar igrališta pozvao Obradović, Ledej je već vadio sveske u kojim zapisuje sve vredno pamćenja. Dok je prelistavao ranije ispisane stranice, pričao je o velikim očekivanjima za novu sezonu.

PREKALJENI ZEK LEDEJ SPREMNIJI NEGO IKADA Ima poruku za navijače Partizana, pripremio im posebno iznenađenje

KK Partizan

 

- Imamo dobru grupu momaka, doveli smo veterane da nam pomognu. Imamo idealan miks mladih i starijih igrača, tačnije, nemamo stare igrače, imamo iskusne igrače koji su veterani u Evroligi i znaju šta je potrebno kada se takmičite na elitnom nivou. Uzbuđen sam kako izgledamo, biće potrebno da stvorimo hemiju, ali tu je trener Obradović da nam pomogne da pronađemo formulu i da krenemo da radimo. Dosta se očekuje od nas -ispričao je Ledej.

Nije previše Partizan menjao ovog leta. Jezgro ekipe od prošle godine je ostalo, a ponovo se očekuje od Pantera i Ledeja da imaju liderske uloge. Od pojačanja tu je Dante Egzum, vratio se Danilo Anđušić, ali dosta pažnje je izazvao dolazak krilnih igrača - Džejmsa Nanelija i Joanisa Papapetrua. Košarkaši koji pokrivaju poziciju tri... mesto gde su crno-beli imali najvećih problema prošle sezone.

- Baš sam na njih mislio kada sam pomenuo iskustvo, oni su veterani Evrolige. Pobedili su mnogo utakmica u Evroligi, znaju šta je potrebno. Kada gradite novi tim sa velikim ambicijama, kada želite da imate kulturu pobeđivaja i da vas svi vezuju za pobede i pozitivne stvari, onda su potrebni igrači koji znaju iz iskustva kako se to radi, mislim da smo se u tom segmentu najviše pojačali - naveo je on.

Svestan je momak rođen u Dalasu da prošla sezona nije okončana kako se očekivalo. Crno-beli su ostali bez titula, ali uprkos tome, Ledej vidi pozitivne stvari.

- Prošle godine kada sam dolazio znao sam u kakvoj je poziciji bio Partizan. Uvek znam gde dolazim, bez obzira što možda nismo uspeli da osvojimo trofej, organizacija kao celina je napravila veliki iskorak. Borili smo se za titule, bili smo konkurentni, svi su to mogli da vide, sada smo u Evroligi, to nešto znači. Bili smo prava ekipa koja se uvek držala zajedno, imali smo sjajnih trenutaka, bilo je i onih teški, ali to je sport. Vrlo sam zadovoljan što sam deo Partizana i što ću imati priliku da nastavim da radim na ovom projektu koji ide u pravom smeru - pobedničkom smeru. Sada moramo da nastavimo da gradimo, a za to je potrebno raditi. Svaki dan. To i nameravamo - objasnio je on.

Najupečatljiviji momenti su bili protiv Crvene zvezde, posebno pet okršaja u finalu ABA lige. 

- To... ne znam šta da kažem... vau... to je prošlost. Imali smo celo leto da prevaziđemo to, svi smo radili, trenirali da budemo bolji igrači. Sada gledamo samo napred, nema potrebe bda gledamo šta se desilo, iza nas je. Cilj je gledati šta je ispred nas i napredovati - poručio je on.

Baš posle pomenutih mečeva sa crveno-belima, Ledej i ostatak ekipe otišao je na letnji odmor. Međutim kako sam ističe, imao je vrlo produktivan period između dve sezone.

Za kraj imao je poruku za navijače

- Kada sam se vratio u SAD, odmarao sam jedan period. Bilo mi je potrebno da se regenerišem, ali sam ubrzo počeo sa radom. Iskreno, ne znam da li sam nekada više trenirao nego ovog leta. Pokušavao sam da ne prekidam seriju dobrih treninga, da se uvek nadogradim na ono što sam prethodni dan uradio, ispostavilo se da se serija dobrih treninga baš odužila tokom leta i zadovoljan sam što je tako ispalo - zaključio je on i dodao:

- Mogu od mene da očekuju da ću ponovo da se bacam za svaku loptu, da ću ostaviti srce na terenu, željan sam pobeda i titula. Spreman dočekujem sezonu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading