KAKVO PUTOVANJE Srpski košarkaš ne dolazi u Zvezdu, ide u Ameriku da ostvari dečački san
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Želeo je Nebojša Čović da Miroslav Raduljica (34) bude jedno od letnjih pojačanja Crvene zvezde pred novu sezonu, ali se to neće desiti. Nekadašnji centar Partizana i reprezentacije Srbije ne stiže na Mali Kalemegdan, a informacije koje su se pojavile govore da će on u narednim mesecima biti zauzet potpuno drugačijim poslom.

Raduljica, koji se ovog leta oženio, predstojeće jeseni biće deo karavana u kojem će zajedno sa članovima "Yu grupe" krstariti preko čitave Amerike! Taj spektakl gledaćemo na malim ekranima, a Žika Jelić je najavio kakvu će ulogu imati snažni košarkaš. 

U intervjuu kojim je najavljivao koncert na Tašmajdanu svog benda, Jelić je govorio i o nekadašnjem NBA igraču Miroslavu Raduljici, odnosno njegovoj vožnji kampera sa jednog na drugi kraj SAD. Srpski košarkaš biće deo ekipe koja planira da motorima pređe čuveni put koji spaja Čikago i Los Anđeles, legendarnu "Rutu 66" koju povremeno nazivaju i "kičmom" u SAD. 

-Bili smo 2012. godine i sada opet krećemo motorima po Americi. Ta vožnja ostala nam je u fantastičnom sećanju, tako da je naš prijatelj i bajker Boško Čukić predložio da krajem septembra odemo Dragi, ja i još nekoliko prijatelja. Među njima je i košarkaš Miroslav Raduljica koji ima specijalan zadatak da vozi veliki kamper. Raduljica je kao dečak imao veliku želju da vozi kamion, pa će mu tako delimično biti ispunjena želja. Nas nekoliko će voziti motore, ali ne svaki dan jer je tura naporna, od Čikaga pa sve do Los Anđelesa - rekao je za "Nedeljnik" muzičar Žika Jelić.

OTKLONJENE SVE DILEME Adetokumbo stiže u Beograd na megdan Srbiji

Put kojim će proći ova ekipa nekada je bio jedan od najznačajnijih na svetu, ali se poslednjih godina sve ređe koristi. Više nema dugih putovanja automobilom sa jednog na drugi kraj zemlje, pa "Rutu 66" održavaju živom samo nostalgičari koji vole da osete vetar u kosi i miris nekih prošlih vremena u pabovima koji izgledaju kao da je vreme stalo.

-Vozićemo po čuvenoj 'Ruti 66' o kojoj maštaju mnogi. To je put koji spaja dva kraja Amerike, a interesantan je jer su na njemu benzinske stanice i barovi netaknutog starog izgleda. Ceo put će se snimati i gledaćete ga na televiziji - objasnio je jedan od članova Yu grupe.

Podsećamo, Raduljica je sezonu 2013/14 proveo u NBA ligi gde je igrao za Milvoki Bakse. Na kraju prvenstva trejdovan je u Los Anđeles Kliperse koji su ga otpustili samo nekoliko dana kasnije, a u NBA se vratio kada je sa Minesota Timbervulvsima potpisao dva desetodnevna ugovora. Poslednji ugovor imao je u Južnoj Koreji, a od decembra 2021. godine nema klub. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading