SRBI IMAJU GORAK UKUS KAD POMISLE NA SLOVENIJU Dragić potkačio "orlove"
Tanjug/Ap

Košarkaši Srbije odigraće u sredu u Ljubljani prijateljski meč protiv Slovenije u okviru priprema za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Evrobasket u septembru.

Udarna igla Slovenaca su Goran Dragić i Luka Dončić koji su bili najzaslužniji za titulu prvaka Evrope 2017, kada su u finalu pobedili upravo Srbiju.

- Razlika između Luke 2017. i sada je dan i noć. Tada je tek počinjao svoju karijeru na najvišem nivou, a danas svi znamo šta njegovo ime znači u svetu košarke. Pre pet godina je debitovao za nacionalni tim, a sada je vođa i ja ću ga pratiti - rekao je Dragić.

Na mestu selektora Slovenije je tada je sedeo Igor Kokoškov, a sada je na klupi Aleksandar Sekulić

Razlika je možda manja nego što inicijalno deluje. Zašto? Sašo je mnogo naučio od Igora, ali i dodao štošta svoje. On je sjajan trener. Najveća razlika je u jeziku, Igor je sa nama komunicirao na srpskom, što za nas nije problem, a Sašo, naravno, priča na slovenačkom. On je lokalni trener i drago mi je što radim sa njim - objasnio je iskusni plejmejker.

Prokomentarisao je predstojeći duel protiv Srbije.

- Srbi verovatno imaju gorak ukus u ustima kada pomisle na nas. Pobedili smo ih u finalu. Utakmice protiv njih su uvek spektakl. Oni su među najboljima na svetu - istakao je Dragić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading