SRPSKI TRENER SVE OTKRIO Evo koja je tajna Jokićevog uspeha
AP/Nate Billings

Pomoćni trener Denver Nagetsa Ognjen Stojaković otkrio je detalje o Nikoli Jokiću, njegovom radu, promenama u igri.

Srpski reprezentativac je dve godine zaredom MVP NBA lige, najbolji je košarkaš sveta i trenutno se nalazi na pripremama sa nacionalnim timom za Evrobasket.

- Najveći napredak kod njega je to što je pokazao liderske sposobnosti. Nešto što nije bilo karakteristično za njega. Preuzima inicjativu, priča na tajm-autima, tokom gledanja snimaka. Bio je to sledeći korak u njegovoj karijeri. Da od vrhunskog igrača postane lider to ju je imao najveći iskorak u karijeri u poslednje vreme - istakao je pomoćni trener Denver Nagetsa u podkastu “Nuggets Srbija”.

- Što se košarkaškog dela tiče njegov napredak i rad se bazira na nekim specifičnim situacijama. Na primer kako ga neki tim ili igrač čuva, neka brza adaptacija. Tehnikama barata, samo da vidi na šta da se fokusira protiv nekih ekipa. Povratak Mareja i Portera će mu mnogo pomoći. Bio je prinuđen bez njih da radi mnogo više nego što se prirodno od njega očekuje. Posao će mu sada biti olakšan, videćemo kako će to da izgleda - dodao je Stojaković.

Jasno je da će Jokiću u narednoj sezoni biti mnogo lakše povratkom Džamala Mareja i Majkla Portera juniora. Takođe, u Denver su stigli Kentavijus Koldvel-Poup, Brus Braun, Deandre Džordan.

- Nikola i Marej su sjajan tandem, tu je Majkl koji je elitni šuter. Prema načinu na koji mi igramo falio je tip igrača za odbranu i šut za tri. Dovedeni su baš ti igrači, eiltni su u tom segmentu, ne treba to zanemariti. Odlični su u tome što rade, ne možemo svi da budemo Jokić, Luka Dončić ili Majkl Džordan. Bilo bi lepo naravno, ali mora neko i njima da pomogne - rekao je Ognjen.

Stojaković se osvrnuo i na predstojeće Evropsko prvenstvo i šanse Srbije da se domogne zlata.

- Kao trener se trudim da više gledam i analiziram. Mi smo temperamentan narod. Nikola je i sam rekao da mi volimo da pobeđujemo, to je suština i realnost. To su nezgodna pitanja, imamo kvalitet, mora da se shvati i da ti momci nisu imali vremena za trening i sve. Ne treba im stavljati pritisak, to su naši najbolji momci, predstavljaju nas. Da li bih voleo da osvojimo zlato? Da, naravno. Da li oni to hoće? Da, naravno. Međutim, treba generalno spustiti taj pritisak sa njih i treba da im pružimo podršku. Oni su najbolje što Srbija ima - zaključio je pomoćni trener Denvera.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading