KOŠARKAŠI SLOVENIJE POBEDILI TURSKU  Luka Dončić predvodio, a Goran Dragić postao heroj (VIDEO)
Tanjug/Ap

Gosti su igrali u praktično najjačem sastavu, predvođeni Lukom Dončićem, a sa asom Dalasa fotografiju su želeli i mnogobrojni domaći navijači uoči meča.

Ipak, heroj gostiju na ovom susretu bio je iskusni Goran Dragić, koji je u završnici produžetka pogodio trojku za pobedu.

Čudo kako je i došlo do tih dodatnih pet minuta, pošto su Slovenci na startu poslednjeg kvartala imali +13, da bi u vrlo kratkom roku ispustili i prednost od 88:80.

Turska je do produžetka stigla uz dosta sreće, pošto je Korkmazu u poslednim sekundama regularnog dela, pri zaostatku od 80:88 lopta stigla u ruke, nakon čega je usledio prodor i pogodak od table.

Domaći su imali prednost od 103:99 u produžetku, ali je Slovenija serijom poena na kraju stigla do pobede.

Dončić je bio najbolji u redovima pobedničkog tima. Imao je učinak od 23 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Klemen Prepelič ga je ispratio sa 14, Vlatko Čančar je dodao 12, a Edo Murić sedam poena i 11 uhvaćenih lopti.

Najefikasniji pojedinac na susretu bio je Korkmaz sa 33 poena i sedam skokova, Osman je dodao 24, a Šengun 19 poena i devet skokova.

Slovenija je nakon Holandije i Crne Gore savladala i Tursku, a jaka pripremna utakmica očekuje ih i 17. avgusta, kada u Ljubljanu stiže Srbija.

Što se tiče ostalih mečeva, zanimljivo je bilo u Tbilisiju gde je Izrael pobedio Gruziju sa 104:96. U odsustvu Denija Avdije, blistao je Jam Madar sa 18 poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading