POLJSKI IGRAČ OBJASNIO CEO SUKOB SA BRATOM Dobio ultimatum od roditelja: "Ili oni ili moja žena"
Foto: Printscreen/Tviter

I dok će se prva dvojica, kao najveće zvezde tima pojaviti sa zakašnjenjem, Marsel ni ovog puta nije dobio poziv. Kako poljski TV sport navodi, razlog ne leži u košarkaškim kvalitetima, već problem u međuljudskim odnosima i to baš između dva brata.

O tome je pričao Marsel, košarkaš Saragose.

- Dobio sam informaciju da me je trener sa sportske strane želeo u ekipi, ali Mateuš ne prihvata da ja budem deo tima i ne vidi mogućnost da radi sa mnom na uspehu reprezentacije - rekao je Marsel. 

Mnogo se priča o vašem sukobu sa bratom Mateušom... 

- Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igra. 

Da li potvrđujete da biste mogli da igrate zajedno sa bratom? 

- Da, naravno. Uvek sam otvoreno pričao o tome, i trener i savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapetan tako često izbegava. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cele zajednice, i da jednom zauvek prekinu spekulacije. 

Sada je Mateuš Ponitka objasnio ceo sukob sa rođenim bratom za "Przeglad Sportovi Onet".

 - Želim da ispričam o sukobu ne samo sa mnom, već i sa celom porodicom, u kojem Marsel i naši roditelji neprestano prave žrtve jedni od drugih. Otišao sam sam od kuće sa 19 godina. Od tada smo suprugu i ja stalno vređani od strane roditelja, a kasnije im se pridružio i Marsel. Predugo sam ćutao o svemu i nikada nisam govorio o Marselu. Ljudi obožavaju Marsela, ali niko ne zna istinu koju sada treba reći - rekao je Mateuš Ponitka.


Rekao je da je morao da bira između rođenog brata i supruge. 

 - Dobio sam ultimatum od roditelja: ili oni ili moja žena. Izabrao sam ljubav i osobu koja brine o meni svaki dan poslednjih 10 godina. I onda je počela njihova osveta. Moji roditelji su u sukobu sa celom porodicom osim jednog strica koji živi na selu i nije u potpunosti svestan šta se desilo, kaže Ponitka i nastavlja: 

 - Sukob u porodici je godinama rastao. Bilo je veoma neprijatnih situacija i provokacija. Kada sam igrao u Zielonoj Gori, supruga i ja smo bili pozvani pred navijače. Moji roditelji su poznati po tome što pišu uvredljive komentare o nama na internetu. Imam tekstove koji su za nas bili vulgarni i uvredljivi. Upozorio sam Marsela da će roditelji učiniti sve da me izoluju jer nisam uradio ono što su oni želeli. Nažalost, Marcel je izabrao drugačiji put. Pa ipak, kada mu je bila potrebna moja pomoć, uključujući i finansijsku, nikada ga nisam odbio. 

Sada je i kasno za saradnju sa bratom. 

 - U ovom trenutku ne postoji način da se okonča sukob i ne mogu da zamislim da igram sa njim u istom timu. Ako selektor odluči da će Marsel biti korisniji timu, rado ću ustupiti svoje mesto u ekipi.

Srbija igra protiv Poljaka poslednju utakmicu u grupnoj fazi, 8. septembra. Pored Poljske, u grupi sa Srbijom je Finska, Češka, Holandija i Izrael.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading