ITUDIS O OBRADOVIĆU Napravili smo mnogo koraka unapred, vođeni Željkom
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Grčki stručnjak je rekao da njegov zadatak nije bio nimalo jednostavan.

Itudis, koji će početi da obavlja i funkciju predsednika Odbora trenera klubova Evrolige, nasledio je Željka Obradovića, dok je na kormilu Fenera nasledio još jednog srpskog stručnjaka, Sašu Đorđevića. 

-Nikad nisam razmišljao mnogo o tome, ali činjenice sve govore. Ja sam u Fenerbahčeu takođe nasledio i Sašu Đorđevića, koji je imao sjajnu sezonu osvojivši titulu u Turskoj. I takođe, što se tiče Željka, koji je četiri godine bio na čelu Odbora, kada smo svi ušli u te nepoznate vode, morali smo da vidimo kako će svi ti napori završiti. Napravili smo mnogo koraka unapred, vođeni Željkom, zajedno sa potpredsednikom Pablom Lasom i izvršnim direktorom Goranom Šašićem, koji je bio motorna snaga našeg udruženja - kaže Itudis za "Eurohoops".

NAOŠTREN Ataman najavio napad na zlato, morao da pomene i Srbiju

On dodaje da je trebalo postaviti temelje realizaciji ideje koju je imao.

-Moj cilj od prvog dana kada smo oformili udruženje bio je da proširimo članstvo na sve trenere u ekosistemu Evrolige, ali čak i više od toga. Na svakoj od naše četiri godišnje konferencije, raspravljali smo o toj temi. U naredne četiri godine potpredsednik Joanis Sferopulos i ja ćemo pokušati to da omogućimo. Mislim da možemo da napravimo sledeći korak, to je evolucija života. Kada preuzmete nešto morate učiniti sve da bude bolje - dodao je Itudis. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading