PRE DVE DECENIJE BEZ ĐORĐEVIĆA, A SADA NEMA TEA Da li "Orlovi" Svetislava Pešića mogu da ponove uspeh iz Turske i okite se zlatom?
Alo!/Marko Metlaš

Razlozi odluke Svetislava Pešića da na spisku reprezentacije za Evropsko prvenstvo nema Miloša Teodosića nisu poznati. Jedan od najboljih plejmejkera sveta neće putovati sa nacionalnim timom na veliko takmičenje, a i pre više od dve decenije slična situacija dogodila se tokom Karijevog mandata na klupi reprezentacije. 

Jedan od najboljih košarkaša ikada Saša Đorđević nije putovao na Evrobasket u Tursku. Sjajni plej je do tada osvojio šest medalja za reprezentaciju, od toga četiri zlatne, te jednu srebrnu i broznanu. Važio je u tom momentu Đorđević za vrhunskog plejmejkera, branio je boje Real Madrida, ali zbog naporne sezone nije mogao da se stavi na raspoloaganje selektoru. 

- Razgovarao sam sa svim igračima, ali i sa trenerima. Bili su to dobri razgovori. Puno stvari sam čuo, saznao i razumeo. Sakupio sam lepu bazu podataka, tako da znam šta treba da radim. Iz svih tih razgovora saznao sam da neki igrači žele da igraju, ali ne mogu. To je slučaj sa Đorđevićem. S druge strane, u više navrata Divac je potvrdio da će igrati za reprezentaciju. Isti je slučaj i sa Dejanom Bodirogom koji se nije premišljao ni jednog trenutka. Želju da igraju za nacionalni tim, takođe, su izrazili i Milan Tomić i Dušan Vukčević - rekao je Pešić pred Evropsko prvenstvo.  

PRE DVE DECENIJE BEZ ĐORĐEVIĆA, A SADA NEMA TEA Da li

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

OGLASIO SE LEGENDARNI KOMENTATOR Evo šta je Šarenac imao da kaže o Pešićevoj šokantnoj odluci (VIDEO)

Selektor Pešić je tada na Evropsko prvenstvo u Turskoj poveo Dejana Bodirogu, Sašu Obradovića, Igora Rakočevića i Marka Jarića. Jugoslavija je tada turnir završila sa šest pobeda i iz Istanbula donela zlatnu medalju!  

- Iako u izmenjenom sastavu u odnosu na prethodna velika takmičenja, reprezentacija Jugoslavije će najpre u Antaliji, a potom u Istanbulu, pokušati da vrati ugled koji je poljuljan na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pre dve godine, i pre godinu dana na Olimpijskim igrama u Sidneju - pisao je tada "Tanjug". 

Godinu dana ranije, Saše Đorđevića nije bilo u sastavu reprezentacije za Olimpijske igre u Sidneju zbog porodičnih problema!

Sada je situacija gotovo identična. Pešić će na Evropsko prvenstvo ići bez najboljeg plejmejkera i lidera generacije. Tada je to bio Saša Đorđević, a danas je Miloš Teodosić. Orlovi su uspeli da dođu do zlata u Istanbulu, a nadamo se da će i ove godine na Evrobasketu biti isti epilog. Srbija na krovu Starog kontinenta.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rade

09.08.2022 09:16

Ostavite coveka da radi svoj posao! Kad je bio prvak sveta, bio je dobar! Podrska Pesicu!