SRBIJA NE TREBA DA BRINE ZA BUDUĆNOST “Orlići” posle drame savladali Slovence i osvojili bronzu
FIBA

U sudaru "Jokićevih i Dončićevih košarkaških naslednika" ništa nije bilo nalik njihovom megdanu u prvom kolu, kada su "orlići" lako došli do 70:52, a vodili i sa 28 razlike.

Slovenci su bili ti koji su isprva delovali manje snuždeno posle polufinalnog potresa, a njihova veća koncentracija donosila im je i +10 tokom druge deonice. Ipak, iako su vodili i u četvrtoj četvrtini, serija od 7:0 koju je omogućila trojka Ćurčića, te pogoci Radakovića i Đape, utrla je put ka pobedi srpskih juniora.

Istini za volju, kraj je bio neočekivano dramatičan posle +5 za Srbiju pred poslednji minut, jer su naše košarkaške nade ušle u seriju grešaka. Gubili su momci u dresu naše zemlje loptu u dva uzastopna napada, ali su uspeli da se izbore sa tim izazovom i odole velikom pritisku suparnika u napetoj završnici, ali i glasnim zvižducima turske publike koja se u Izmiru potpuno svrstala na stranu slovenačke reprezentacije.

U redovima srpske ekipe ovoga puta istakli su se pomenuti Đorđe Ćurčić sa 21 poenom, uključujući važna slobodna bacanja 20 sekundi pre kraja meča, Lazar Đoković sa 15, te Ilija Milijašević sa 11 poena, dok su kod Slovenaca najefikasniji bili Zulić sa 16 i Zemljić sa 15 poena.

Podsetimo, "orlići" su pod komandnom palicom selektora Vladimira Đokića samim plasmanom među pet najboljih ekipa na U18 Evrobasketu izborili plasman na Svetsko prvenstvo igrača do 19 godina, koje se igra sledećeg leta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading