ŠOKANTNA PETORKA LEGENDARNOG KOŠARKAŠA Navijači u neverici, srpskih i španskih igrača nema ni na spisku (FOTO)
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol (42), koji je prošlog leta stavio tačku na uspešnu igračku karijeru, objavio je uoči Eurobasketa svoju idealnu petorku sastavljenu od najboljih Evropljana.

Nekadašnji lider reprezentacije Španije, sa kojom je osvojio čak sedam evropskih medalja - od toga tri zlatne, nije uvrstio nijednog srpskog košarkaša u svoju petorku. Zbog toga su mnogi naši navijači ostali u neverici, a šta će tek reći Španci jer nema ni njih na spisku...

Gasol je odabrao Nikosa Galisa (Grčka), Dražena Petrovića (Hrvatska), Tonija Kukoča (Hrvatska), Dirka Novickog (Nemačka) i Arvidasa Sabonisa (Litvanija), što je bez ikakve sumnje vrlo jak tim.

Da li i najbolji? Oko toga će se sigurno "lomiti koplja" pošto je uvek nezahvalno birati najbolju petorku.

- Mislim da je Dražen Petrović bio jedan od najboljih igrača na ovoj poziciji u istoriji. Nažalost, nismo uspeli maksimalno da uživamo u njegovoj igri zbog njegove rane smrti i tragične nesreće. Dražen je bio poseban, baš kao što je to danas Luka Dončić - ispričao je legendarni Pau Gasol za sajt FIBA i osvrnuo se na izbor Kukoča:

- Toni je bio jedan od glavnih igrača koji su me inspirisali dok sam odrastao. Njegova igra i sposobnost igranja na spoljnim pozicijama s visinom i veštinama bili su čudesni. Tako da je Toni na poziciji krila.

Kako bi izgledala vaša najbolja petorka sastavljena od Evropljana?

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading