REMEK DELO SRPSKOG TRENERA Otkriveno kako je Alimpijević srušio Partizan
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Košarkaši Burse napravili su u prethodnoj sezoni jedno od najvećih iznenađenja u evropskoj košarci i predvođeni Dušanom Alimpijevićem stigli su čak do finala Evrokupa. Na tom putu eliminisali su i Partizan, protiv kojeg su igrali u Beogradskoj areni.

Iako su crno-beli bili veliki favoriti na ovom meču, Bursa je uspela da slavi nakon produžetka i tako nastavi put ka trofeju koji im je na kraju izmakao na poslednjem koraku. Upravo meč u Beogradu mnogi ističu kao remek-delo srpskog trenera, a o tome je govorio i Derek Nidam.

REMEK DELO SRPSKOG TRENERA Otkriveno kako je Alimpijević srušio Partizan

Alo.rs

 

Američki bek koji dobro poznaje prilike u regionalnoj košarci zbog toga što je igrao u Mornaru, dao je intervju za specijalizovani sajt "Jurohups" i tom prilikom govorio je i o meču u Beogradu. Bila je to spektakularna utakmica koje se košarkaši Burse sećaju i nekoliko meseci kasnije.

- Utakmica sa Partizanom je za mene bila mučenje. Dušan je Srbin, to svi znaju i znao je šta nas čeka. Rekao nam je da moramo da igramo na najvećoj, a ne maloj sceni i da moramo da igramo pred bukom navijača, da moramo se naviknemo. Otišli smo na sledeći trening, zagrejali smo se, a on je dao znak nekome sa tribina i uključili su skandiranje navijača, cela arena je postala previše bučna - ispričao je Derek Nidam.

Ovakav način treninga potrajao je sve do meča protiv Partizana, a Alimpijević je bio veoma dobro pripremljen za sve što čeka njegov tim. Upravo zvuk navijača sa tribina na treninzima skinuo je pritisak sa njegovih košarkaša, koji su se navikli na tu atmosferu.

- Nismo čuli ništa, a to je radio dve nedelje. Igramo utakmicu u ligi, ali čujemo skandiranje navijača. Samo je govorio da moramo biti spremni. Radimo ofanzivnu vežbu '5 na 0', a ništa ne čujemo, pričamo samo očima i signalima rukama. Pred 20.000 ljudi nam je bilo komforno zbog toga - ispričao je Amerikanac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading