SITUACIJA JE ALARMANTNA Pešić ukazao na glavni problem reprezentacije
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Reprezentacija Srbije poražena je u šestom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Bolji od "orlova" bili su Belgijanci koji su u poslednjim sekundama prelomili meč (73:74). Nakon ovog dramatičnog meča, medijima se obratio i selektor Srbije, Svetislav Pešić. 

- Čestitam Belgijskom timu na pobedi, bili su bolji tim. Igrali smo sa statov, sa pritiskom, time možemo biti zadovoljni. Želeli smo da pobedimo, jako smo želeli da pobedimo. Bili smo previše motivisano u nekih momentima, to nas je izgleda i mnogo koštalo - istakao je Pešić na početku konferencije za medije. 

Na pitanje da li je ova sitacija vanredna jer Srbija nema pravo na kiks u nastavku kvalifikacija, Pešić je odgovorio:

SITUACIJA JE ALARMANTNA Pešić ukazao na glavni problem reprezentacije

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

- Naša situacija je bila vandrenda i pre ovog prozora. Ova situacija mora da nas dovede u situaciju da moramo da znamo da sa dobrim pripremama i nas trenera i košarkaša možemo računati na rezultate. Mi Srbi teško gledamo na poraze. Naša situacija je alarmanta. Mi ne možemo da računamo na sve igrače, na one najbolje. Bilo je večeras dobrih stvari, i loših...bilo je grešaka i trenera i igrača. To se desilo i u Rigi, igrali smo dobro i odjednom smo stali, izgubili smo snagu. Naša situacija je poznata, igrači nam dolaze iz različitih klubova, ne igraju dugo zajedno, to Belgija ima, odigrali su sjajan meč večeras - rakao je popularni Kari Pešić.

Istakao je kako je neophodno da se promeni pristup.

- Nadam se da ćemo u ovim utakmicama koje dolaze pokazati nešto bolje. Ne možemo da izađemo i da dobijemo samo zato što smo Srbija. Treba se za sve pripremiti, imaćemo mogućnost da radimo duže...otom potom. Definitivno nismo najbolji na svetu. Mi na kvalifikacije gledamo kao na nešto što moramo da igramo, dok je ostalim reprezentacijama to najjači deo takmičenja i dokazivanja - zaključio je selektor Pešić.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading