DRAMA U NAJAVI Belgija neće da igra protiv Srbije, sigurni su da dobijaju 20:0
Foto: ALO/Marko Metlaš

Ipak Belgijanci su najavili da se na tom meču neće pojaviti i da ne žele da igraju novi meč sa Srbijom, a belgijski mediji prenose informaciju da je Košarkaški savez Belgije siguran da će utakmica biti registrovana sa 20:0 za Belgijance!

- Nakon sat vremena svetla nisu bila upaljena. Srbi su želeli da nastave da igraju, ali nije bilo ni govora o tome. Nakon što kvar nije popravljen ugasila se i klima, Tim Menadžer Žak Stas je intervenisao kod FIBA i sudije su odložile meč - navodi "Njusblad".

KRAJ UTAKMICE Duel Srbije i Belgije pomeren za ponedeljak, problemi sa strujom napravili haos

Prema propozicijama takmičenja nakon ovakvog prekida meča mora se odigrati nastavak utakmice u roku od 24 sata, ali belgijski portal navodi da je zapravo neophodno dodeliti pobedu gostima.

- U normalnim uslovima ovo je predaja meča i pobeda Belgije (0:20). Srbi žele da nastave u ponedeljak, ali Belgijanci odbijaju i pobrinuće se da sigurno bude usvojena žalba. Nakon pobede u Bergenu nad Slovačkom "lavovi" su već u drugoj fazi kvalifikacija, ali utakmica je bitna jer se rezultati mečeva sa Srbijom i Letonijom prenose u odlučujuću grupu - navodi se u članku "Njusblada".

FIBA je već odlučila da se meč nastavi, a ukoliko Belgijanci kao što je najavljeno ne dođu na meč "orlovi" će upisati pobedu službenim rezultatom 20:0. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading