30 GODINA KASNIJE Košarkaški drim-tim ponovo na okupu! Jugoslavija pamti OKK Žarkovo
Foto: privatna arhiva

Jedna od najtalentovanijih generacija 1973. godišta u tadašnjoj Jugoslaviji, koja je u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji držala lekcije Partizanu i Crvenoj zvezdi, Svečanom akademijom obeležila je veliki jubilej - 30 godina od osvajanja nekad prestižnog međunarodnog turnira u francuskom Žuanjiju.

Danas 50-godišnjaci, predvođeni legendarnim trenerom Draganom Jovanovićem Đovanom, napravili su svojevrsnu reprizu iz trofejnih 90-ih prošlog veka. Na Belim vodama najpre je odigran revijalni meč na kome su Žarkovci demonstrirali zavidno umeće pod koševima.

Foto: privatna arhiva

 

PROMENA U EVROLIGI Itudis menja Željka Obradovića na čelu predsednika Udruženja trenera

Tek na trećem poluvremenu u restoranu "Čedić", uz iće i piće, usledio je spektakl. Na video-bimu prikazano je antologijsko finale iz Francuske u kojem je OKK Žarkovo, kao odabrani predstavnik SFRJ, pobedio tadašnje juniorske prvake Francuse, ekipu Remsa - 56:50.

Trofej s kojim se ponosio KSS osvojili su: Aleksandar Nikolić Cvele ( kapiten ), Nenad Adamović Neša, Aleksandar Glišić Mika, Branko Kraković Kraka, Aleksandar Seović Seja, Žarko Vračar Žare, Goran Pešić, Dejan Vujinović Zenga, Vladimir Vujačić Vorti, Dragan Mišić Miške, Velija Driton, Ivan Bataković Batak.

Foto: privatna arhiva

 

Generalni menadžer ekipe bio je Miljko Filipović Fića. 

Inače, ova generacija košarkaša na srpskim terenima je u tom uzrastu umela je da zaseni Igora Rakočevića, Dejana Tomaševića, Miroslava Berića. 

BONUS VIDEO: 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari (0)

Loading