SELEKTOROVA VAŽNA LEKCIJA NACIJI Pešić: Mi pitamo da li Belgija i Letonija igraju košarku...
Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Pošto se bavimo vrhunskim sportom, svi pitaju da li si pobedio ili izgubio. Mi radimo na tome da se kvalifikujemo za Svetkso prvenstvo. To ćebiti jedan od mojih najtežih izazova i najtežih poslova koje sam radio. Mislim, da, ako se kvalifikujemo za Svetsko, a ne mogu to  da poredim sa zlatom u Indijanapolisu, ali, to je približno isto. Imamo najtežu grupu i idemo sa najtežom grupom. Da pojasnim, imamo dve runde kvalifikacija. Sa Letonijom i Belgijom idemo u grupu sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom - istakao je Pešić.

SVETISLAV PEŠIĆ PORUČIO: Letonija je ozbiljan rival, čeka nas važan meč

Nastavio je u istom ritmu.

- Mi pitamo, je 'l Belgija i Letonija igraju košarku. Belgija, ti igrači ne igraju u NBA, ne igraju Evroligu, ali igraju u Francuskoj i Španiji i dobri su. Ali, Letonija je u ovom trnutku bolja od Litvanije trenutno. To su ekipe koje imaju veliku motivaciju. Nisu bili prvaci sveta. Oni su navikli da igraju kvalifikacije i to rade sa ogromnim entzijazmom. To je njihov život, a mi kvalifikacije ne računamo, kao ni neki igrači.

Osvrnuo se i na same igrače.

- Pitam neke igrače:"Hoćeš da igraš Svetsko prvenstvo?", oni kažu: "Hoću, ako me pozoveš". Pa kako ćeš da igraš Svetsko prvebnstvo ako se ne kvalifikujemo? Grčka je dovela novog trenere, Turska je dovela novog trenera. Te ekipe su igrale kvalifikacije sa igračima iz Evrolige, mi nismo. I Slukas je igrao i Larkin je igrao.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading