SVETISLAV PEŠIĆ SE OBRATIO NACIJI Bogdanović je operisan, oporavlja se, voleo bih da Teo igra na Evropskom
Foto: Alo.rs

Prvi protivnik "Orlova" biće Letonija 30. juna, kada će Srbija biti gost, a onda 3. jula, protivnik će biti Belgija, a naša selekcija će biti domaćin. 

18.46 - Govorio je i o stalim igračima 

- Petruševu treba samopouudanje. Ristić je odličan, Davidovac je vrlo motivisan, Dobrić je u dobrom stanju, Vanja je izvanredan. Dangubić nije igrao poslednje utakmice, znamo ga dobro. Aleksa dobar, Dejan Todorović je isto došao iz plej-ofa. Marko Pecarski, kog smo pozvali da vidimo dokle je stigao, dosta je dobar. Aleksa Novaković je nov, trojka i jedan od najboljih igrača ABA. Boriša SImanić je završio sezonu, računamo na Bobija, a Nemanju smo već objasnili.

18.45 - Naveo je da Pokuševski nema dozvolu da igra 

- Pokuševski nije dobio dozvolu. Želi da igra, ne postavlja se pitanje, međutim, nije dobio dozvolu kluba jer oni smatraju da su kvalifikacije neobavezno takmičenje. Po pravilima ugovora između FIBA i NBA, on mora da se stavi na raspolaganja zvanična takmičenja, a NBA tretira EP, SP i OI kao zvanična. On je kandidat za EP, a da li će mu klub dozvoliti... to ćemo videti. Nije dobio dozvolu da igra kvalifikacije.

18.41 - Imao je reči hvale za Bjelicu 

- Čestitam mu na tituli. On je jedan požrtvovan sportista. Uvek je privržen poslu, radujemo se što je tu, i ja i igrači naravno. 

18.39 - O Teodosiću

Mislim da je Teodosić preživeo sezonu. Trenutno je na lečenju. Nadamo se da će igrati na Evropskom prvenstvu. Teo je imao povredu u trećoj utakmici, u finalu protiv Milana. Pod injekcijama je završio seriju, a mi u reprezentaciji ne dajemo injekcije."

18.34 - Selektor je upitan i za igrački kadar. 

- Trifunović sutra ima let ide na operaciju. Jedna teška situacija za njega. Nemanja je zdrav, Marjanović je zdrav. Nemanja može odmah da počne da trenira. Već četvrtog avgusta, Nemanja može da počne zvanično da trenira. Bogdanović je isto operisan, Jokić sad nije u protokolu, nije realno da bude...

18.30 - Istakao je ko će igrati na prvoj utakmici sa Letoncima

- Mladi Jović biće u protokolu za narednu utakmicu.

18.27 - Pričao je o narednom rivalu Srbije  

- Letonija je teško bolja od Litvanije. Ali, oni su dobili pre neko veče Litvaniju sa 20 razlike, ne treba ih podceniti. Veoma izazovna grupa. Sad igramo u Letoniji, oni su pre neki dan skupili 9. 000 ljudi na tribinama. Tamo nas očekuje veliki broj protivničkih navijača. Jedna vrlo izazovna utakmica. 

18.22 - Pešić govorio o trećem prozoru kvalifikacija za SP 

- Ovaj prozor ima dve runde. Mi, Belgija i Letonija smo se već kvalifikovali za drugu rundu. Ali, važno je sa koliko pobeda ulazimo u drugu rundu. Važno je da ove tri ekipe, gde smo mi, idemo u grupu sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom. Imali smo najtežu grupu, i sada imamo najtežu grupu. U nastavku nas čeka prvi prozor druge runde, 25 i 28. avgusta. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading