KLS JE BEZVREDNO TAKMIČENJE, ABA ĆE SE UGASITI Goran Grbović bez dlake na jeziku: Baš me zanima ko će da kazni Partizan?
Foto: ALO/Marko Metlaš

Nekadašnji košarkaš Partizana, a sada direktor Arene Goran Grbović kaže da razume zašto je Partizan odustao od učešća u završnici Košarkaške lige Srbije i da su glavni krivci pre svega čelni ljudi ABA lige.

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je završio sezonu 2021/22. i neće se takmičiti u plej-ofu domaće Superlige Srbije. Klub je ovakvu odluku, kako se navodi, doneo nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Crvene zvezde.

- U saopštenju kluba vrlo jasno stoji. Osnovni razlog istupanja je bezbednost igrača i posetilaca. Ja sam protiv toga da se mečevi ne završavaju na sportskom terenu, ali mislim da derbi ne bi bio bezbedan. Odluka je takva kakva jeste, i to jer za mene u redu - rekao je Grbović za "Informer".

KLS JE BEZVREDNO TAKMIČENJE, ABA ĆE SE UGASITI Goran Grbović bez dlake na jeziku: Baš me zanima ko će da kazni Partizan?

Printscreen You tube

 

Potom se osvrnuo i na eventualnu kaznu koju bi crno-beli zbog ove odluke mogli da "zarade" - dva ranga niže takmičenje.

- Po pravilniku Partizan bi trebao da ode dva ranga niže. Baš me interesuje kako će to da izgleda i ko će biti taj ko će potpisati da će Partizan igrati u nižem rangu. A, što se tiče Partizana, to njima savršeno odgovara da razvijaju svoje juniore. Ja već odavno mislim da je KLS bezvredno takmičenje. Ako ima 12 ekipa po 15, 16, igrača, a ne možete da nađete jednog jedinog igrača za ABA ligu od tih 180, da igra ni u najgorem timu lige, to nešto ne valja - jasan je slavni košarkaš.

- Nije se predvidelo ni u jednom trenutku da će se ABA raspasti, jer će Crvena zvezda i Partizan igrati zajedno u Evroligi. Kakav će onda smisao imati ABA liga. Imate primer u Grčkoj gde Olimpijakos zbog neigranja protiv Panatinaikosa u finalu njihovog plej-ofa igra drugu ligu, ali bez obzira na to igra Evroligu - navodi Grbović.

Moguće je da Partizan dobije vajld-kard za Evroligu.

- Na nedavno završenom F4 u Beogradu, razmatrana je opcija da Zvezda ili Partizan dobiju specijalnu pozivnicu Evrolige, u zavisnosti ko će osvojiti ABA ligu. Sada kada je Crvena zvezda osvajanjem regionalnog takmičenja ušla automatski u elitu, i Partizan može da razmišlja o tome - jasan je Goran Grbović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
SrbIN

10.06.2022 09:55

Grboviću, zaboravio si da Olimpijakos ima licencu za Evro ligu. Partizan nema.

Goran Maslakovic

10.06.2022 10:10

Tupavi sportisti ... Koji ce vrag bilo kome glupavi sportisti... Zamajavaju ovu lenjui tupavu omladinu ....

slobinator

10.06.2022 10:39

dobićete specijalnu pozivnicu za 3.ligu.to vam je za onu bežaniju 2014.godine.naviklo to da beži sa megdana