PONUDA KOJA SE (NE) ODBIJA Rusi zovu Zvezdu i Partizan u VTB ligu
Alo, Marko Metlaš

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan na stolu imaju ponudu regionalne košarkaške lige – VTB.

VTB je košarkaška liga Rusije, Belorusije i Kazahstana, do nedavno i Poljska i Estonije čiji su klubovi napustili ligu zbog ruske invazije u Ukrajini, i ima nameru da privoli srpske klubove da se takmiče pod njenim okriljem.

STIGLA ZVANIČNA POTVRDA Evroliga uputila jasnu poruku crveno-belima

Prema pisanju "MozzartSporta", ponuda VTB lige nije odbijena i razmatra se, ali pitanje je koliko je realno da se realizuje zbog trenutnog stanja na istoku Evrope.

Osim toga, ako napusti regionalnu ABA ligu, kako bi onda naši klubovi dobili mesto u Evroligi?

- Kompletnu jednačinu sa više nepoznatih oko poziva VTB lige večiti rivali treba dobro da prostudiraju. Da vide koji su potencijalni minusi, od ni malo lakih putovanja, opasnosti da se zatvori vazdušni prostor susednih zemalja za dolete i odlete iz Rusije, ali i plusevi, poput onog da će igrati sa daleko kvalitetnijim, ujedno i atraktivnim rivalima (CSKA, Zenit, Uniks, Lokomotiva) nego što su svi iz jadranskog okruženja, što bi igrače obogatilo iskustvom, a klupsku punilo kasu novcem - navodi se na MozzartSportu.

LUDILO U SVLAČIONICI Zvezdaši slavili titulu uz čuveni Bajin hit "Koktel ljubavi" (VIDEO)

Situacija u evropskoj košarci izuzetno je kompleksna jer je CSKA suvlasnik Evrolige i kao takav i dalje se pita unutar takmičenja.

VTB liga nekada je brojala klubove i iz Ukrajine, Litvanije, Letonije, Finske, ali zbog rata u Ukrajini ostali su samo Belorusi i Kazahstanci.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading