ATAMAN ISKRENO Dolazak Petruševa u Efes je bila greška
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Petrušev je u Efes došao kao MVP ABA lige i jedan od najboljih mladih centara Evrope, međutim, taj potez ispostaviće se kao loš za obe strane.

Petrušev je gotovo izgubio jednu sezonu, dok je Efes potrošio jedno mesto u timu za košarkaša koji generalno nije bio od velike pomoći, pogotovo u završnici sezone. 

-Činjenica da je prvi put zaigrao za ovako kvalitetnu ekipu i da nije mogao fizički da dostigne taj nivo, njegov dolazak je greška za nas - kazao je Ataman za turske medije.

Srpski centar potpisao je jednogodišnji ugovor sa Efesom i gotovo sigurno neće nastaviti karijeru u timu koji je dvostruki šampion Evrope – zaredom.

NBA LIGA NE PREDSTAVLJA PROBLEM Dončić najavio da će igrati za reprezentaciju Slovenije

Želja Petruševa i ljudi koji mu se bave karijerom bila je da provede još jednu sezonu u Evropi, da napreduje i ode za NBA, ali pitanje je šta će biti ovog leta i gde će nastaviti karijeru s obzirom na sve što se desilo.

Petrušev je odigrao 22 utakmice u Evroligi, na terenu je provodio devet minuta i prosečno je beležio pet poena i dva skoka. U tuskom prvenstvu imao je bolji učinak, ali odigrao je samo 13 utakmica beleživši 15,2 poena i 6,2 skokova.

Pravo na srpskog centra polaže Filadelfija koja ga je na prošlogodišnjem Draftu izabrala kao 50. pika. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading