SJAJNE VESTI ZA VEČITE I SRBIJU Održan sastanak EL, tema su bile pozivnice za naše klubove
Foto: Marko Metlaš/Alo!

U toku je završni turnir Evrolige, koji se održava u Beogradu, a uveliko se govori o tome kako će izgledati naredna sezona u najboljem evropskom takmičenju, odnosno ko će i na koji način zameniti ruske klubove.

Đordi Bertomeu, čelni čovek Evrolige, razgovarao je sa devet novinara, među kojima je bio i Ismail Šenol sa beIN Sporta. On je na društvenim mrežama podelio detalje ovog razgovora, a jasna poruka je da “postoje kandidati iz Španije, Turske i ABA lige” za specijalnu pozivnicu u sezoni 2022/2023.

- Tokom jučerašnjeg dana, izvršni čovek Evrolige, Đordi Bertomeu pozvao je devet novinara iz Evrope na doručak i održao mini-sastanak. Hteo sam da podelim svoje zabeleške. Naime, rekao je da postoje kandidati iz Španije, ABA lige i Turske za specijalne pozivnice (vajld-kardove) za narednu sezonu. Kandidat iz Turske je finalista Evrokupa, Bursa. Ali Bertomeu je rekao da je minimalni budžet za narednu sezonu u Evroligi 7.000.000 evra. Prema današnjem kursu, to je oko 120.000.000 turskih lira. Ako budemo realni, gotovo je nemoguće da Bursa dostigne taj budžet preko leta. Najveći kandidati za mesto u Evroligi su Valensija i ekipa iz ABA lige koja je ne osvoji. Sa druge strane, Bertomeu je istakao da se format Evrokupa neće menjati i da će ostati isti naredne sezone i da će minimalni budžet biti 2.500.000 evra po ekipi - preneo je turski novinar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading