POČINJE SPEKTAKL Vesić: Beograd spreman za Fajnal for
Foto: privatna arhiva

Beograd je spreman za završni turnir Evrolige u košarci - Fajnal for iako je Beograd je spreman za završni turnir Evrolige u košarci - Fajnal for iako je prethodnih dana bio na meti lažnih dojava o bombama na brojnim lokacijama, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Živimo s tim, a u slučaju da se desi tokom Fajnal fora, mislim da ćemo i to efikasno rešiti -  rekao je Vesić.

On je izjavio da je procedura jasna i da policija proverava svaku od tih dojava, navodeći da je ovo neka vrsta psihološkog, specijalnog rata i da je jasno da se mi nalazimo u toj vrsti pritiska.

POČINJE SPEKTAKL Vesić: Beograd spreman za Fajnal for

Foto: privatna arhiva

 

- U Arenu ne može da se uđe bez kontradiverzionog pregleda, niko ne može ni da priđe objektu i sprovode se najstrože bezbednosne mere tako da će i ovo takmičenje, kao i sve drugo biti bezbedno - rekao je Vesić za Euronjuz.

Pojasnio je da postoje precizne zakonske procedure u slučaju dojave bombe, čega se pridržava i o čemu odlučuje policija. Naveo je da su zbog Fajnal fora u Beogradu kapaciteti puni bilo da je reč o hotelima ili privatnom smeštaju, a da se kapaciteti popunjavaju i u Novom Sadu što, dodao je, znači da i drugi gradovi imaju korist od toga.

POČINJE SPEKTAKL Vesić: Beograd spreman za Fajnal for

Foto: privatna arhiva

 

- Strancima je prodato 18.000 karata i kod nas će biti najmanje četiri dana, a ako se zna da prosečan turista troši 300 evra dnevno, mada ovi gosti troše i više, procena je da ćemo kao grad zaraditi između 25 i 30 miliona evra - istakao je Vesić i dodao da pod time podrazumeva zaradu hotela, ugostitelja, onih koji prodaju suvenire, tržnih centara.

Naveo je da su zbog toga ovakvi događaji važni i da je Grad platio dva miliona evra licencu da dobije ovo takmičenje, te napomenuo da će direktan prenos biti u više od 70 zemalja sveta, dok će više desetina država utakmice odloženo prenositi, a na početku svakog prenosa prikazuje se kratak spot o Beogradu.

POČINJE SPEKTAKL Vesić: Beograd spreman za Fajnal for

Foto: privatna arhiva

 

Zamenik gradonačelnika podsetio je na izuzetno povoljnu situaciju sa korona virusom kod nas i da su epidemiološke mere ukinute što, kako kaže, Berlin nije mogao da garantuje zbog čega je Beograd i dobio organizaciju Fajnal fora, navodi se u saopštenju Beoinfo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading