VELIKA ČAST Bojan Janković postao pomoćni trener ženskog košarkaškog tima Univeziteta Oksford
olemiss

 

Glavni ženski košarkaški trener univerziteta Oksford Jolet Mekfi-Mekejn sklopila je svoj stručni štab za sezonu 2022/23 objavom da je u ponedeljak na mesto pomoćnog trenera došao Srbin Bojan Janković.

- Neverovatno sam uzbuđena što zvanično mogu da objavim da nam se Bojan pridružio. Takođe bih želela da poželim dobrodošlicu njegovoj supruzi Bojani i deci Vuku i Anji u našu zajednicu na Oksfordu. On takođe donosi olimpijsko iskustvo i 25 godina trenerskog iskustva na međunarodnom i domaćem nivou. Na svakom koraku, Bojanov uticaj se oseća na pozitivan način i radujem se što ćemo sarađivati - rekla je Mekfi-MekKuin. 

Srpski trener ima veliko iskustvo u treniranju ženskih ekipa, na najvišim nivoima međunarodne košarke. Radio je kao pomoćni trener reprezentacije Srbije, uključujući ekipu koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015. godine.

Janković dolazi u Oksford nakon što je tri sezone proveo kao pomoćni trener u Louizijana Teku i ima preko 25 godina trenerskog iskustva, a radio je još i kao trener u Vajomingu, a takođe je i na Univerzitetu Pral Roberts, Sentenari, Univerzitet Ozarks kao i Teksas A&M Komercu.

- Veoma sam uzbuđen što ću se pridružiti ženskom timu Ole Miss i raditi sa sjanim trenerima sa neverovatnom vizijom. Moja porodica i ja smo srećni što smo deo Oksfordske zajednice i jedva čekam da počnem. Napred Rabelsi - rekao je Janković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading