PEŠIĆEVE REČI ODJEKNULE Selektor Srbije otkrio da li će Jokić igrati za reprezentaciju
Alo!/Marko Metlaš

-Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač. Nije u pitanju da li on voli svoju zemlju. To je nesumnjivo. On je ponosni Srbin, koji meni poruke piše ćirilicom. Međutim, mi moramo da nađemo način da ga motivišemo da se odmeri sa najboljim igračima u Evropi. Ako nije motivisan, ako nema interes, onda nema ni svrhe da igra - istakao je Svetislav Pešić dok je gostovao na Fakultetu za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla".

Jokić je nedavno ponovo dobio zvanje MVP, odnosno najkorisnijeg igrača regularnog dela NBA lige, i pre njega samo 12 igrača u istoriji su dva puta zaredom proglašavani za najbolje. 

-Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi. Oni menjaju način na koji se igra u najjačoj ligi na svetu. I konstantno napreduju. Svake godine unose nešto novo i to je ono što ih čini vrhunskim. A da je Nikola apsolutno zaslužio priznanje, vidi se i po tome što mu je čestitao Džoel Embid, njegov najveći rival za to priznanje.

PEŠIĆEVE REČI ODJEKNULE Selektor Srbije otkrio da li će Jokić igrati za reprezentaciju

Alo!/Marko Metlaš

 

I NIJE DALEKO OD ISTINE Jokić nogom da šutne loptu, ušla bi u koš (VIDEO)

Osvrnuo se selektor Srbije i na susret koji je sa Jokićem imao u Americi.

-Kada smo se našli i kada sam ga video, više mi je ličio na krilo nego na centra. Fizički je u besprekornom stanju. Ranije je bio simpatični bucko, a sada je to lep momak. I to je deo onoga što pričam o stalnom napretku - istakao je Pešić.

Srbiju u septembru očekuje Evropsko prvenstvo na kom brani srebro osvojeno 2017. i na kom će pokušati da osvoji prvo zlato na nekom velikom takmičenju od Indijanapolisa. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading