LEGENDA OLIMPIJAKOSA Printezis progovorio o povlačenju: Odavno sam odlučio
EPA-EFE/FILIP SINGER

Grčki košarkaš je u poslednjih deset godina u stalnom sastavu ekipe Olimpijakosa sa kojom je osvojio dve titule šampiona Evrope. 

Za portal Jurohups Jorgos je govorio najpre o šansama Olimpijakosa da napravi još jedno čudo. Tim kome se daju najmanje šanse da potsane šampion će sigurno imati najveću podršku u Beogradu, a već je poznato koliko to znači crveno-belima. 

-Imamo sjajan tim. Serija protiv Monaka nas je unapredila i psihički i mentalno. Zašto ne bismo dobili? To je samo utakmica. Tokom serije sa Monakom sam rekao da ako prođemo moramo da budemo 100 odsto psihički pripremljeni protiv Efesa, ali mentalno mroamo da budemo srećni, da se smejemo jer smo ostvarili nešto što je teško. Moramo da uživamo, bez stresa i pritiska. Imaćemo navijače, imaćemo energiju i zašto ne bismo dobili - rekao je Printezis. 

KOŠ KOJI JE MICOVU (MOŽDA) PRODUŽIO KARIJERU As Budućnosti o dramatičnoj završnici protiv Partizana

EPA-EFE/SEDAT SUNA

 

Jorgos je u šampionskim godinama 2012. i 2013. bio ključan za Olimpijakos. Sada je međutim njegova uloga drugačija, sve više je na klupi i sa 37 godina je igrao tek deset minuta po meču u evroligaškim duelima. Postavlja se pitanje da li će Jorgos još dugo igrati košarku.

-Fizički se dobro osećam, ali nije to na meni da procenjujem. Nemam bilo kakve tabue. Odlučio sam ja odavno. Imam razloga da to ne objavljujem. Nikad ne bih primorao tim na to da igram još jednu godinu da sam u lošoj kondiciji i da stavim tako samo lični interes ispred tima. Odlučio sam i kada mi bude vreme za odlazak otići ću, bez obzira na to da li sam osvojio titulu ili ne - dodao je Printezis. 

Prošle godine je Vasilis Spanulis otišao u penziju, a sada se čeka da li će istim putem krenuti i Printezis. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading