LAGANA POBEDA PODGORIČANA Budućnost preslišala Čačane, čeka ih Zvezda pa Andora
ABA liga/Dragana Stjepanović

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Di Džej Sili sa 18, Marko Jagodić Kuridža sa 15, Igor Drobnjak i Kendrik Peri sa po 13, Zoran Nikolić i Petar Popović sa po 10 poena. Raspoloženi za igru u napadu, kod Borca bili su Marko Pecarski sa 14, Đorđe Ćurčić sa 13, Hanter Hejl sa 11 i Lautaro Lopez sa 10 poena. 

Izabranici Aleksandra Džikića, igrači Budućnosti, dobro su otvorili utakmicu protiv Borca, brzo su poveli sa 12:3, ali se Čačani nisu predavali, pa je na krajup prve deonice, na semaforu pisalo 21:17.

Tokom drugog kvartala, šampion Crne Gore se našao u minusu od dva poena – 32:30, ali je usledio brzo buđenje, munjevita reakcija, pa su Podgoričani na poluvremenu vodili sa 43:38. 

RADONJIĆ ZADOVOLJAN Želim FMP-u mnogo sreće u plej-ofu

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Di Džej Sili sa devet, odnosno Marko Jogodić Kuridža i Kendrik Peri sa po osam poena. Kod Borca, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marko Pecarski sa 12 i Lautaro Lopez sa osam poena. 

 

 

U nastavku meča, Borac je u režiji Dude Sanadzea koji je nanizao tri trojke, stigao do izjednačenja – 52:52, sredinom trećeg kvartala, ali je Budućnost u tom momentu, pojačala stepen agresivnosti u odbrani, a u režiji Kendrika Perija i Igora Drobnjaka, pobegla na 69:58.

Borac koji je tokom tri deonice ubacio 11 trojki, nastojao je da se vrati u meč na isti način, ali su Podgoričani sprečavali otvorene pozicije za šut, stigli su do lakih poena iz tranzicije, poveli su sa 72:63, a zatim mirno priveli utakmicu kraju. 

 

 

Budućnost nema vremena za odmor je 16. aprila igra protiv Crvene zvezde u Podgorici, a tri dana kasnije protiv Androre u Španiji. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari (0)

Loading