TURCI OTPUSTILI SELEKTORA Da li je ovo znak da Ataman ponovo preuzima reprezentaciju?!
Foto: EPA/EPA-EFE/SEDAT SUNA

U medijima se piše da će selektor nacionalnog tima ponovo biti Ergin Ataman. 

Orhun Ene je preuzeo nacionalni tim Turske u sred kvalifikacija za Evrobasket. Tada je Ufuk Saridža napustio nacionalni tim, a Ene je bio već završio svoj višegodišnji angažman u Tofašu pa je uzeo reprezentaciju. 

Turci nisu nakon toga imali mnogo uspeha. 

Po očekivanju, plasirali su se na Evropsko prvenstvo, ali su propustili da prođu na Olimpijske igre i to sa turnira u Kanadi na kom su bili još i Grci, Kanađani i Česi. Problem je takođe i što su Turci u grupi B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo na samo jednoj pobedi iz četiri meča. 

BRUTALNA PARTIJA JOKIĆA! Srbin "razbio" Lejkerse!

TURCI OTPUSTILI SELEKTORA Da li je ovo znak da Ataman ponovo preuzima reprezentaciju?!

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

 

Naredni selektor će morati dobro da vodi ekipu jer će pobede protiv Belorusije i Velike Britanije u poslednjem prozoru na leto biti obavezne kako bi Turska imala šansu da se kvalifikuje na Mundobasket.

Dobra stvar je što će tada Turci verovatno računati na NBA igrače Furkana Korkamaza, Džedija Osmana, Alperena Šenguna i Omera Jurtsevena. 

Ako Ataman opet bude selektor to će mu biti drugi mandat na klupi reprezentacije. Prvi put je bio trener od 2014. do 2016. kada je nasledio Bošu Tanjevića. Turci su tada bili osmi na Mundobasketu u Španiji i deveti na Evrobasketu 2015. godine. 

BONUS VIDEO: 

Rangisa Rangisic

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading