SKANDAL! Zvezda najjače košarkaške lige na svetu uhapšena u Rusiji zbog krijumčarenja DROGE, preti joj 10 godina robije!
EPA-EFE/KAI FOERSTERLING

Američka košarkašica Britni Grajner uhapšena je prošlog meseca na aerodromu u Rusiji, javili su američki mediji.

Košarkašica Finiks Merkjurija Britni Griner, koja po završetku WNBA sezone nastupa u ruskom Jekaterinburgu osumnjičena je za krijumčarenje ilegalnih supstanci, nakon što su ovlašćena lica tokom pretresa na aerodromu u njenom ručnom prtljagu pronašla elektronske cigarete, koje između ostalog, postoje i sa ekstraktom kanabisa.

U mnogim zemljama širom sveta, upotreba toga je legalna, ali je carinska kontrola na aerodromu u Rusiji posumnjala da Grajner poseduje nedozvoljene supstance, pa je Amerikanka završila u pritvoru.

 

 

Ruske vlasti su izdale sledeće saopštenje:

- Američka državljanka, koja je stigla letom iz Njujorka na aerodrom Šeremetjevo krajem februara, pritvorena, nakon što je službeni pas iz kinološkog odeljenja Carine Šeremetjevo ukazao na moguće prisustvo droge u prtljagu. Carinski pregled ručnog prtljaga državljanke SAD potvrdio je prisustvo tečnosti specifičnog mirisa, a veštak je utvrdio da je tečnost narkotično ulje kanabisa. Pritvorenica je profesionalna košarkašica, članica Nacionalne košarkaške asocijacije SAD, dvostruka olimpijska šampionka u košarci u timu SAD - stoji u saopštenju ruskih vlasti.

Još nije poznato koje će posledice to imati po nju. Zvezda WNBA lige bi u najgorem slučaju mogla da dobije 10 godina zatvorske kazne, ali utvrđivanje jasnih okolnosti i supstanci koje je kod sebe imala tek sledi.

Grajner je sa Finiks Merkjurijem osvojila WNBA 2014. godine, a šampionka Evrope bila je četiri puta i to sa Jekaterinburgom.

U dresu SAD ima dva olimpijska i dva svetska zlata.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading