BARSI KUP NAKON DRAME Sjajni Mirotić vodio svoj tim do trofeja u Kupu kralja!
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

 

Košarkaši Barselone naneli su još jedan bolan poraz najvećem rivalu Realu, a ovaj je bio teži i od onog nedavnog evroligaškog, pošto je bio za prvi ovosezonski trofej - za Kup Kralja!

Mirotić i družina porazili su "kraljevski klub" u finalu završnog turnira u Granadi rezultatom 64:59 i domogli se 27. pehara španskog kupa, i to posle preokreta i neizvesne završnice.

Real je bio furiozan u prvoj četvrtini, imao 19:3 minut pre kraja tog perioda, imali su Madriđani velikih 16 poena prednosti, na kraju i zicer Deka za egal desetak sekundi pre isteka vremena - na kraju sve prosuli i prepustili najvećem rivalu važan trofej. 

Nikola Mirotić je bio najefikasniji u redovima pobednika sa 18 poena, hladnokrvo je rešio napade kada se lomila utakmica u samoj završnici, bio siguran sa penala i osigurao pobedu Katalonaca.

Zanimljivo, Barsa je prvi put povela u 33. minutu i od tada se je zaigrala mnogo bolje.

Na drugoj strani, Gabriel Dek je propustio poslednju priliku da meč vrati u egal.

Prethodno se sjajno probio kroz reket Barse, prebacio se na drugi obruč, međutim ruka mu se "skratila" i koša nije bilo. Loptu su osvojili igrači Barselone, Mirotić je brzo fauliran i sa lnije penala postavio konačan rezultat. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading