"ŽUĆKOVA LEVICA" OSTAJE NA MALOM KALEMEGDANU! Zvezdin čas košarke u Nišu, Marković junak finala Kupa Radivoja Koraća!
kkcrvenazvezda.rs

 

Očekivao se pravi košarkaški spektakl, a viđena je košaršaka klinika Crvene zvezde, repriza prvog derbija ove sezone u ABA ligi i prilično nezanimljiv duel najvećih rivala.

Crveno-beli su mnogo lakše nego što se očekivalo još jednom pokazali čvrst karakter, zategnutu odbranu, a kada pored toga i šut ide od ruke, onda teško da pobeda može da izostane.

Zvezda je meč počela sa serijom 10:0 i već tada je bilo jasno da Partizan čeka jako težak zadatak. Nije uspeo Željko Obradović da pronađe igrača koji bi mogao da pokrene ekipu. Pokušavao je Matijas Lesor, na momente i uspevao, ali mu je izostala podrška saigrača.

Kevin Panter bio je potpuno zatvoren. Pokušavao je šutevima sa devet metara kada nije bilo druge opcije, nešto je i pogodio, ali nije moglo tako ceo meč. 

Stefan Marković koji je bio na udaru navijača posle nešto lošijih partija od dolaska na Mali Kalemegdan ispostavio se kao pravi "džekpot" Dejana Radonjića u finalu i nema sumnje da će za "zvezdaše" on biti MVP ovog dvoboja. Nikola Kalinić imao je i više nego raspoložene saigrače, pa je nekako njegov učinak prošao "nezapaženo" iako je bio najbolji košgeter u crveno-belom.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Šutirao je nekadašnji reprezentativac Srbije 5/6 iz igre za "samo" 13 minuta na parketu i ubacio identičan broj poena. Nisu se tome nadali ni crno-beli koji su "provocirali" šut popularnog Pefija, a on je to kažnjavao svaki put. Ruku pod ruku sa njim može i Ostin Holins koji je ponovo briljirao, a ni on nije prošao mnogo bolje kada je reč o kritikama na početku sezone.

Zvezdu je šut, kao što smo pomenuli, odlično služio. Čak 10/21 (skoro 50 odsto) nije pomogao Partizanu, pa je na poluvremenu bilo "plus 21". Nakon toga očekivao se eventualni odgovor crno-belih, ali su samo uspeli da priđu na 15 poena zaostatka i onda bi usledila trojka ili ozbiljan pad u igri.

Partizan sigurno neće biti ponosan podatkom da je do poslednje deonice od srpskih igrača samo Uroš Trifunović postigao jedan poen, a do kraja meča pridružio mu se Aleksa Avramović sa četiri. Od ostalih domaćih košarkaša niko se nije upisao.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Treba pomenuti i to da je Dejan Radonjić zaradio isključenje pred kraj treće deonice, ali to nije zasmetalo Zvezdi da lagano privede posao kraju. Dakle, trofej "Žućkove levice" ne menja vlasnika i ostaje na Malom Kalemegdanu.

Što se poena tiče, Lesor je uzalud bio najbolji pojedinac meča sa 19, dok je Panter dodao 14. Što se pobedničkog tima tiče Kalinić je imao 18, a Holins je ubacio 15 poena.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22) 

Hala: Čair (Niš), Sudije: Milivoje Jovčić, Aleksandar Glišić, Marko Juras.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters 14, Davidovac 3, Mitrović 4, Lazić, Kalinić 18, Dobrić 9, Holins 15, Ivanović 4, Marković 13, Vajt, Kuzmić 5.

PARTIZAN: Ledej 10, Lesor 19, Panter 14, Mur 11, Avramović 4, Miletić, Madar, Zagorac, Glas, Koprivica,Trifunović 1, Vukčević, Kuruc 9, Dangubić.

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA:

39. minut - Volters lagano polaže i stavlja tačku na pobedu crveno-belih, a kao šlag na torti stiže alej-ap Voltersa za Holinsa.

38. minut - Serija Lesora od četiri poena i crno-beli uspevaju da smanje zaostatak.

37. minut - Volters za tri! Zvezda ne dozvoljava rivalu da se približi. Ponovo je 20 razlike.

36. minut - Po trojka na obe strane, Kalinić i Panter sigurni.

36. minut - Pogađa jedno od dva penala Davidovac, a na drugoj strani Panter posle dužeg vremena upisuje poene. Tri puta siguran sa penala.

35. minut - Kalinić pogađa na isteku napada za "plus 21".

34. minut - Seče ovaj nalet Partizana Ognjen Dobrić trojkom. Lesor siguran pod obručem za nove poene.

33. minut - Upisuje Aleksa Avramović svoje prve poene na meču sa penala, a onda nakon promašaja Kalinića u prodoru potvđuje svoju mini seriju - 69:51.

32. minut - Prvi poen za Partizan u četvrtoj četvrini postiže Matijas Lesor sa penala.

31. minut - Dobrić otvara poslednju deonicu poenima, sličnim kao na završetku treće četvrtine.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Kakva trojka Markovića! Šutirao je plej Zvezde sa više od devet metara i pogodio. Sada crveno-beli idu na 22 razlike. Na drugoj strani dva penala pogađa Ledej, a onda Radonjić dobija drugu tehničku zbog ulaska na teren i dobio je isključenje trener Zvezde. Za kraj četvrtine Dobrić pogađa posle prodora i vraća Zvezdu na više od 20 razlike.

28. minut - Dobra rotacija Zvezde i lagani poeni Mitrovića.

27. minut - Kalinić poentira pored dva igrača i vraća razliku na 20, ali na drugoj strani Lesor ponovo posle ofanzivnog skoka - 60:42.

26. minut - Tehnička za Željka Obradovića nakon prigovora. Kalinić pogađa bacanje. Sada obojica trenera imaju po tehničku.

24. minut - Mur za tri, a onda zakucavanje Ledeja. Serija 5:0 crno-belih za 57:40.

23. minut - Trojka Kuruca za eventualno buđenje Partizana. Na drugoj strani fauliran Holins na šutu za tri poena. Siguran Amerikanac sva tri puta.

22. minut - Holins pogađa daleku dvojku, a na drugoj strani poeni Ledeja - 53:32.

21. minut - Poeni Voltersa na startu drugog poluvremena!

DRUGA ČETVRTINA:

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

20. minut - Lagani poeni Ivanovića, a onda i Ledeja na drugoj strani.

19. minut - Kuzmić uz faul! Siguran centar Zvezde i sa penala za do sada maksimalnih 21 razlike.

19. minut - Posle penala Nikole Ivanovića, Zvezda ide na velikih 20 poena razlike. Na drugoj strani Zek Ledej na isti način smanjuje.

18. minut - Najveća prednost Zvezde nakon što je Nikola Kalinić realizovao sva tri slobodna bacanja posle faula Lesora. Kuruc uspeva da smanji zaostatak.

17. minut - Kuzmić ostaje sam na penalu io pogađa. Na drugoj strani Kuruc uzvraća na slićan način.

15. minut - Stefan Marković za tri, a onda polaganje u kontri! Plej Zvezde već ima 10 poena i sada crveno-beli imaju "plus 16".

14. minut - Dobar prodor i poeni Dejana Davidovca za novu dvocifrenu prednost Zvezde.

13. minut - Promašaj Pantera, a onda Holins brz u kontri - 29:17.

13. minut - Serija sada Matijasa Lesora. Pet poena centra Partizana, prvo zakucavanja iz ofanzivnog skoka, a onda "dva plus jedan" uz faul Vajta.

12. minut - Sada i Volters odličan, flouter Amerikanca i Zvezda ima 27:13.

11. minut - Zvezda opet ide na dvocifrenu razliku, trojka Holinsa, a onda ukradena lopta istog igrača i poeni u kontri Ognjena Dobrića za do sada najvećih 12 razlike.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Lagano polaganje na jednoj strani Luke Mitrovića, a na drugoj zakucavanje Matijasa Lesora.

10. minut - Trojka Markovića! Serija sada nekadašnjeg reprezentativca Srbije koji ponovo omogućava Zvezdi nešto osetniju prednost - 18:11.

9. minut - Stefan Marković ostavljen sam na šutu za dva i kažnjava to plej crveno-belih.

8. minut - Poeni Kuruca nakon odličnog prodora, a onda i tehnička greška Dejanu Radonjiću, pa je Mur realizovao bacanje.

8. minut - Pomalo nerezonski šut, ali i nestvaran pogodak Pantera sa devet metara preko dvojice igrača - 13:8.

7. minut - Bude se crno-beli, evo je i prva trojka Partizana preko Kevina Pantera, ali na drugoj strani na isti način uzvraća Kalinić.

6. minut - Posle skoro šest minuta igre prvi poeni za Partizan. Postiže ih Dalas Mur.

5. minut - Kalinić za tri, pa dvojka Holinsa za seriju 10:0 crveno-belih. Partizan pet minuta bez poena.

4. minut - Volters za tri! Mini serija pleja Zvezde za 5:0.

3. minut - posle skoro cela tri minuta bez poena, Nejt Volters lagano polaže.

21.00 - Utakmica je počela, prvi napad za ekipu Zvezde.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

20.45 - Sve je spremno za početak utakmice:

 

 

 

 

20.31 - Zvezda i Partizan igraju 21. večiti derbi, što se tiče Kupa. Do sada su crveno-beli slavili 11 puta, dok je klub iz Humske odneo devet trijumfa.

20.08 - Promena sudije u poslednji čas

Nekoliko sati pred finale u Nišu promenjen je jedan od arbitara. Umesto Uroša Obrkneževića koji ima temperatutu, njegovo mesto zauzeće Marko Juras. Pored njega tu su Milivoje Jovčić i Aleksandar Glišić.

20.02 - Problem za Partizan

Sada je potpuno jasno da će Partizan na meč sa Zvezdom bez Alena Smailagića. Košarkaš crno-belih povredio se na početku polufinalnog duela sa FMP-om i finale će gledati sa klupe.

20.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalnom meču Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Niša.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading