EVROLIGA SE OGLASILA! Poljaci oštećeni protiv Partizana, sudija trebalo da dosudi faul na pet sekundi do kraja!
Vladimir Marković

 

Košarkaši poljskog Šljonska oštećeni su u završnici meča protiv Partizana u sedmom kolu Evrokupa, zvanični je zaključak Evrolige koja se oglasila zvaničnim saopštenjem.

U PARTIZANU PRELOMILI On vodi klub u narednih pet godina (FOTO GALERIJA)

Kako se tvrdi, sudije su napravile grešku kada na pet sekundi nisu dosudile faul za goste i dva bacanja koja bi gotovo sigurno promenila tok utakmice. Umesto toga, lopta je bila za crno-bele koji su rešili meč u svoju korist.

- S obzirom na spekulacije o situaciji na kraju meča Partizan – Šljonsk odigranog 15. decembra 2021. u sedmom kolu Evrokupa, zaključak Evrolige je:

- U četvrtoj četvrtini na pet sekundi do kraja, loptu je u igru ubacio Ivan Ramljak iz Šljonska. Loptu je dodao do Lukaša Kolende koji je krenuo ka košu i došlo je do kontakta sa Zekom Ledejom posle kojeg je lopta izala van terena. Sudije su procenile da je lopta izašla od igrača Šljonska i posed je dodeljen Partizanu. Do kontakta je došlo kada je Ledej bio u odbrambenom polukrugu a Kolenda bio pri šutu u skoku. Zbog toga je Ledeju trebalo dosuditi faul u odbrani i dodeliti dva slobodna bacanja za Kolendu - piše u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading