HRVATE JOŠ PROGANJA PORAZ OD SRBIJE! As "kockastih" se prisetio čuvene utakmice i digao region na noge! (VIDEO)
EPA/LARRY W. SMITH

Reprezentacija Hrvatske je redovna mušterija košarkaša Srbije. 

Ti mečevi nose posebnu draž, a po pravilu "orlovi" izlaze kao pobednici. 

Poslednje put su se ove dve selekcije sastale u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru kada je Srbija slavila posle dramatične završnice sa 86:83.

Iskusni plej "kockastih" Roko Leni Ukić, koji je tada igrao otkrio je da mu je to najteži poraz u karijeri. 

HRVATE JOŠ PROGANJA PORAZ OD SRBIJE! As

EPA/JORGE ZAPATA

 

U neizvesnom finišu Srbija je slavila poenima Nikole Jokića sa slobodnih bacanja, ali je Ukić i pored toga plasman u četvrtfinale ocenio kao senzacionalan.

- Za mene je to bio senzacionalan uspeh, ne solidan. Izgubili smo od Srbije u četvrtfinalu, opet na jednu loptu, i jasno je da javnost ne bi trebalo da tako nešto oceni kao svetsko čudo. Ali, bio sam od prvog dana unutar tima, imali smo daleko najbolju hemiju otkad igram u reprezentaciji, meni je taj rezultat senzacionalan - rekao je Ukić u podkastu "Inkubator".

Priznaje da bi voleo da vrati meč unazad.

- Ako bih ponovio jedan meč u karijeri i rekao koji mi je najteži poraz, to bi bio taj susret sa Srbijom. Pričamo o Srbiji koja je druga na svetu, osvojila je toliko medalja, i tada je bila druga u Riju. Vodili smo šest razlike na poluvremenu, imali ih na konopcima...

Najviše mu je zasmetao potez tada neiskusnog Marija Hezonje, zbog kojeg je ušao u problem sa ličnim greškama.

- Šta bih promenio? Rekao bih Hezonji da napravi faul na centru, a ne ja da napravim treći. To niko ne zna, ni on sam... Marković je prolazio, Hezonja ga je samo ispratio i nije napravio faul iz neiskustva, a to je bilo vreme kada si mogao da prođeš bez namerne. Srbi uvek imaju jači status kod sudija, FIBA i generalno među svima. Tedosić je puno puta u 'flopu', ime koje ima i zaslužuje da izvuče na taj način i ja ulazim u problem. Nisam dao puno poena, niti pravio spektakl, ali sam davao stabilnost ekipi. Imao sam ulogu bitniju od statistike - naveo je košarkaš Splita. 

Kako je primetio, njegovim izlaskom promenio se meč na vodenicu Srbije.

- Ostao sam na klupi na startu drugog dela, a bilo je dileme... Srbi su napravili seriju, presekli nam linije, Bilan je kao centar prenosio loptu i nismo imali kontinuitet u napadu, napravili su razliku, potom smo se vratili, ali smo ostali kratki za jednu loptu. To mi je bolno iskustvo... Peti na OI je sjajan rezultat, posebno iz ove perspektive - zaključio je Ukić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading