KO JE BIO STEVAN JELOVAC? Za reprezentaciju je debitovao u 28. godini, igrao je za Crvenu zvezdu, a u Rusiji će ga večno pamtiti zbog nestvarnog rekorda!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Srpski košarkaš je dobio moždani udar  14. novembra ove godine. AEK se nekoliko dana nakon toga oglasio sa napomenom da je stanje srpskog igrača stabilno, ali da je i dalje kritično.

Nažalost, situacija se dodatno zakomplikovala, što je rezultiralo tragičnim epilogom. Pre nekoliko dana Stevan je prebačen u Srbiju, na zahtev porodice.

Jelovac je svoju profesionalno karijeru započeo 2008. godine kao član Vazure. Zatim je zaigrao za Megu, da bi potom usledio transfer u Crvenu zvezdu.

Ponovo je odigrao još jednu sezonu Megi, a zatim je potpisao za Antaliju. U svojoj bogatoj karijeri igrao je još za: Juvekazertu, Ritas, Saragosu, Ninjži Novograd, Bamberg, Gazijentel,San-en Neo Finiks, da bi ovog leta potpisao za AEK.

Po opštem mišljenju najbolju sezonu u karijeri imao je u sezoni 17/18. kada je nosio dres Nožnjeg Novgoroda, a najbolju partiju u karijeri zabeležio je protiv Kaleva ubacio je 49 poena, uz 15 skokova i tako oborio rekord VTB lige.

Pored toga svojevremeno je bio član naše košarkaške reprezentacije. On je debitovao u nacionalnom dresu sa 28 godina i imao je vrlo zapaženu rolu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading