Slavni ŠUTER Partizana: Nekada jedan od NAJBOLJIH mladih košarkaša Evrope, a DANAS na njivi od jutra do sutra

Vesti 29.11.2021 16:24 0

Uroš Tripković, nekadašnjeg košarkaša Partizana i reprezentacije Srbije, zbog velikih problema sa povredama morao je rano da završi karijeru, nakon koje je rešio da se okuša u poljoprivredi

Slavni ŠUTER Partizana: Nekada jedan od NAJBOLJIH mladih košarkaša Evrope, a DANAS na njivi od jutra do sutra

Alo

 

Uroš Tripković je bio jedan od najboljih mladih igrača Evrope, sa Partizanom je stigao do četvrtfinala Evrolige 2009. godine, sa  reprezentacijom je bio drugi u Evropi. 

Dugo je razmišljao čime će se baviti kada završi karijeru, a na kraju je odlučio da se okuša u poljoprivredi. Prošle jeseni je zasadio borovnicu, negde oko 1500 sadnica na imanju koje je kupio u Preljini.

- Bilo je i drugih ideja, ali sam prvo postavio sebi pitanje da li je to nešto što bih voleo da radim. Ako čovek ima mogućnosti, treba da obrati pažnju na to. Jer, ako je to nešto što mu se ne sviđa, to može trajati samo neko vreme. A to nisam hteo. Želeo sam, pre svega, da nađem nešto što bi me ispunjavalo, da mi ne bude opterećenje, već nešto što mi je zanimljivo, što volim - da spojim, kako kažu, hobi i posao. Jednostavno, trebalo mi je nešto čemu bih se iskreno posvetio. I to sam pronašao upravo u voćarstvu, u uzgoju borovnice - rekao je Uroš Tripković za Čačanski glas.

Tripković je prošle jeseni na imanju koje je kupio u Preljini, gde je napravio kuću, zasadio oko 1.500 sadnica borovnice. Pre konačne odluke, o svemu se dobro informisao, učio o proizvodnji i plasmanu... Iako kaže da je to još "probna faza", zasad je potpuno obezbedio protivgradnom mrežom i sistemom za navodnjavanje.

Interesuje se i za proizvodnju smilja, koje se u našoj zemlji tek odnedavno gaji. Prvu berbu očekuje sledećeg leta, nakon čega će se raditi destilacija eteričnog ulja, jednog od najskupljih na svetu, koje se koristi u kozmetici i farmaciji.

Komentari (0)
Loading