SELEKTOR LETONIJE ZAGRMEO! Sudije mu krive za poraz od Srbije!
Foto: ALO/Marko Metlaš

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Letonije - 101:100, u dvorani ,,Aleksandar Nikolić" nakon dramatične završnice.

Pobedu "orlovima" doneo je Marko Jagodić-Kuridža pogotkom sa linije za slobodna bacanja na 2,8 sekundi pre kraja.

Selektor Letonaca Luka Banki bio je besan na sudije. 

- Moramo da poštujemo protokol i čestitamo protivniku, ali mogu da kažem da su svi zaslužili da vide bar produžetak. Teško je prihvatiti odluku (sudija) da nije bilo kontakta u važnom kontaktu. Mnogi detalji su odlučili meč, mi smo zajedno jako kratko, promenili smo nekoliko igrača u timu letos, sve se svodi na kvalitet pojedinaca, jednostavno nije bilo vremena za pripremu taktike. Verujem da su svi uživali u utakmici, ali i ponosu i karakteru našeg tima. Bilo je dosta grešaka, ali moramo da razmišljamo dalje, da pokažemo isto lice i da imamo identitet - rekao je italijanski trener. 

Da li je tehnička greška Svetislava Pešića u poslednjoj četvrtini odlučila dalji tok meča, odnosno odredila dalji sudijski kriterijum? 

- Ne želim da verujem u to. Želim da verujem u časne ljude, ali znam da su ljudi reagovali na igru u kojoj nije bilo kontakta, na šut iz flopa, nazovite to kako hoćete. Prelazimo preko svega, preko svih detalja, provokacija, promašaja. Idemo dalje, jer želimo da gradimo naš identitet - naveo je Banki.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading