KAKVE SU OVO STOLICE? Pešić u svom stilu priredio šou na konferenciji!
Foto: ALO/Marko Metlaš

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je otvorila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pošto je u dramatičnoj završnici pala Letoniju sa 101:100.

Selektor "orlova" Svetislav Pešić bio je prilično raspoložen nakon trijumfa na debiju, a pre osvrta na meč, prokomentarisao je stolice na konferenciji za medije.

- Kakve su ovo stolice? Daj mi tu stolicu da sednem kao čovek. Sedi ti na ovu stolicu. Što si mi uvalio ovu? Oni mene ne vide, a drugo ni ja njih ne vidim. Evo, sada se vidimo lepo - rekao je Pešić.

KAKVE SU OVO STOLICE? Pešić u svom stilu priredio šou na konferenciji!

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Zadovoljan je stavom svojijh igrača.

- Dobro smo odigrali ovaj meč, sa pravim intenzitetom, borbenošću... Letonija igra izvrsnu košarku, ne samo u napadu već i u odbrani, to je ekipa koja stvarno igra zajedno. Ali, tako smo igrali i mi, koji smo imali veru da možemo da pobedimo. To je, po meni, bilo najvažnije. Moral, pristup, timski duh... To je za mene najbitnije na ovom početku ove nove priče.

Pet minuta pre kraja utakmice povredio se Alen Smailagić, ali povreda nije ozbiljnije prirode.

- Smailagić ima povredu zgloba, ali situacija nije opasna. Znate kako... videćemo kako će se osećati kada se ujutru probudi. To je povreda koja može da bude bezazlena, ali može i da otekne to mesto. On je hrabar momak, ima veliku želju, ne fali mu morala da prebrodi sve teškoće, rekao je Pešić.

KAKVE SU OVO STOLICE? Pešić u svom stilu priredio šou na konferenciji!

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Ono što ga posebno raduje jeste vera u pobedu od prvog do poslednjeg minuta.

- Najveći i najbolji kvalitet koji sam video večeras je verovanje da možemo da pobedimo utakmicu. Mi treneri znamo koliko je teško igrati protiv ekipe koja, ne mogu da kažem da ima ovakav dan, nego ima talenat za šut koji je najbolji u Evropi. Pošto mi mislimo da smo najbolji na svetu i u Evropi, a još uvek nismo jer to moramo da dokazujemo u narednim godinama. Najvažnije je da je mnogo teško vratiti se u utakmicu nekoliko puta i pronaći mentalnu snagu protiv ovakve ekipe. Napravili smo odbranu ,a oni su i dalje sve držali u svojim rukama. Izvući ovakvu utakmicu, moram da kažem, publika nas je podigla. U takvoj situaciji je povećan moral ekipe i voleo bih da tako bude i u sledećim utakmicama.

O junaku, Marku Jagodiću-Kuridži koji je na debiju doneo pobedu Srbiji:

- Marko Jagodić Kuridža je fantastičan dečko. Ima i veliko iskustvo. Ali, ja mu kažem "Šta ti vredi iskustvo, kad ga ne koristiš" i... on je to iskustvo danas i koristio. Igračima je veoma drag, Teodosić ga je stalno tražio i pronalazi, znao je da se ubacuje, zavlači... Mogao je da da i poslednje slobodno bacanje, ali mi nismo hteli da damo, nego da namerno promaši. Ma, alal mu vera, ja mu čestitam. Ja ga zovem da igra, on kaže "čekaj, za koju reprezentaciju?!", uopšte nije verovao! Ali, eto... Zasluženo je pozvan, a to je i opravdao, rekao je Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading