JUNAK Najstariji debitant ikada potpisnik pobede "orlova", košarkaška javnost mu kliče ime! (VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Srbija je u infarkt završnici pobedila Letoniju 101:100 na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Na terenu 27 minuta i 34 sekunde, na kraju 16 poena, dva skoka, jedna asistencija, jedna ukradena lopta i epitet junaka!

Marko Jagodić Kuridža sa 34 godine najstariji je debitant u reprezentaciji Srbije, a hrabro je preuzeo odgovornost u završnici meča. 

Na 94:96 pogodio je šut iz ćoška za izjednačenje.

Na 96:98 pogodio je dva bacanja za izjednačenje.

U poslednjem napadu 2,8 sekundi pre kraja je fauliran, pogodio je prvo bacanje, drugo je po naređenju promašio kako rivali ne bi bili u prilici da organizuju napad za pobedu.

 

 

- Svi mi kada smo počeli da treniramo i dok smo gledali reprezentaciju, sve uspehe koje je pravila, sigurno da nas je navelo na to da želimo jednog dana da zaigramo za državni tim. Meni se ostvarilo da sa 34 godine dođem prvi put tu, s obzirom da neki igrači ne mogu da se jave zbog klupskih obaveza. To je šansa za nas, da se pokažemo u najboljem svetlu i da damo maksimum. Da jednoj, dve ili tri utakmice damo doprinos reprezentaciji - pričao je Marko pre meča.

Reči je pretvorio u delo...

- Hvala bogu. Mislim da smo na kraju zaslužili da pobedimo. Sad treba da se odmorimo i da potom pobedimo još jednu utakmicu. Pobeda nije mogla da bude lepša. U Belgiji ne očekujemo lakši posao, igrao sam tamo, znam ih, dugo igraju zajedno u reprezentaciji i klubu, uigrani su, znaju šta hoće, ali i mi znamo šta nam je cilj - naveo je posle meča sa Letonijom.

Svaka čast za debi!

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading